Koncert: BOJANA VUNTURIŠEVIĆ

Ulaznice su u pretprodaji  preko EVENTIM mreže, po ceni od 600  dinara.

Bojana Vunturišević je ozbiljno ime savremene srpske pop scene, sveža šarmantna ženska snaga na njoj i autorka nekih od najpevljivijih pesama u poslednje vreme. Njen debi album „Daljine“ (Mascom), koji se pojavio krajem prošle godine, s pravom je privukao dosta pažnje publike i kritike zaraznim hitovima, kakvih dugo nije bilo na našem tržištu! Odavno nije bilo veće mlade ženske nade među našim pop autorima, što je posebno intrigantno, obećavajući uzbudljiv razvoj dešavanja u skoroj budućnosti.

Do nedavno, Bojana Vunturišević bila je „nekadašnja pevačica benda Svi Na Pod“, u kome je svojevremeno počela karijeru, osvojila srca publike i proslavila se kao frontwomen. Sada je dovoljno da se „malo, malo“ zapeva i ljudi prepoznaju veliki hit „Kese, Etikete“ sa njenog prvog izdanja, koje su kritičari svrstali u top tri regionalna albuma za prethodnu godinu. U međuvremenu „Kese, Etikete“ proglašena je hitom 2017. godine, i broji preko milion pregleda na YouTube-u, dok je video za pesmu „Noćni program“ proglašen najboljim spotom u protekloj godini. Mediji je upoređuju sa svetski popularnom Lorde, a sve više je prisutna na muzičkim festivalima širom Balkana.

Ova mlada dama vrsnog vokala, ali i jedinstvene harizme, koja se manifestuje kroz sada već prepoznatljiv nastup u kome kombinuje lični šarm, nesvakidašnje originalne plesne pokrete i  koreografiju koja uvek prati koncertno izvođenje pesama, ne ostavlja nikog ravnodušnim. Veliki koncert u sali Amerikana Doma omladine Beograda, kojim se promoviše njen prvi album, biće prilika da se i najšira publika uveri u činjenicu da je domaća scena dobila jedan pravi moderni pop biser.

Bojana je poznata kao posvećena umetnica, koji dugo radi na svojim kompozicijama, a vreme u studiju i na sceni provodi gotovo isključivo sa prijateljima. Tako je producent albuma Ivan Marinković Bambi, ujedno i deo benda sa kojim Bojana nastupa, dok je član sastava, producent elektronske muzike i izvođač, Marko Milošević, prepoznatljiv već godinama po svom umetničkom akronimu MKDSL. Ovom triju na bini se često priključuje saksofonista Jamal al Kiswani, Bojanin kolega iz nekadašnjeg benda, ali i misteriozne “Žene Kose” sa kojima se izvodi nova himna bratstva i jedinstva, pesma “E70”.

Prisna, topla i nostalgična atmosfera druženja obavija Bojaninu muzičku ličnost gde god da se pojavi – ona lansira sobni cool styling koji vraća muzici preko potrebnu zavodljivost što je iz nje davno iščezla. Pustimo zato Bojanu da nas vodi u “Daljine“!

Komentari