Koncert: BESNE GLISTE

Sastav Besne Gliste nedavno je objavio album „Mehanizam“ za izdavačku kuću Metropolis Music i tim povodom održaće koncertnu promociju albuma u klubu Doma omladine Beograda 22. februara. Momci će na koncertu izvesti novi album u celosti kao i omiljene pesme sa prethodnog albuma. Pored toga, Besnim glistama će se na bini pridružiti i brojni gosti sa rege i rok scene kako bi upotpunili ovaj dogadjaj i pružili im podršku. Cena ulaznice: 300 dinara.

 

Besne Gliste su crossover bend iz Beograda, nastao u februaru 2010. godine, čija je muzika bazirana na rege i hiphop zvuku, ali su takođe preoznatljivi po tome da neretko kroz tu mešavinu prođu tvrde i oštre Punk, HC i Metal gitare, monumentalne duvačke deonice, skakutavi Ska ritmovi, kao i ambijentalne Dab deonice koje ova osmočlana družina neumorno i rado deli na koncertima. Svoje prvo oficijalno izdanje bend doživljava pojavljivanjem na kompilaciji sastavljenoj od bendova koji vežbaju u zgradi BIGZ-a koja nosi naslov „BIGZ komplikacija“ gde su se pojavili sa pesmom „Armija piona“ u produkciji studija P3 kod producenta Ivana Petrovića.

U novembru 2015. godine objavili su album prvenac pod nazivom “ZugZwang” sniman u studiju 3x2 u Pančevu kod producenta Stefana Gaćeše, tokom naredne godine bivaju objavljeni prvi spotovi za pesme „Pobednik“ i „Propaganda!“

Početkom ove godine objavili su spot singl za pesmu „Ja znam da si tu“ kao najavu za novi album, pod nazivom “Mehanizam” koji sadrži 9 pesama. Drugi album je za nijansu tvrđi od prethodnog i bavi se kako društvenim pitanjima i ulogom pojedinca u tom društvu, tako i unutrašnjim borbama i emocijama pojedinca. Album je takođe sniman u Pančevu u studiju 3x2, u saradnji sa producentima Stefanom Gaćešom i Dejanom Serdićem, objavljen je za izdavačku kucu „Metropolis Music Company“ i dostupan je u digitalnoj formi na svim relevantnim platformama. U prodaji je i CD koji je dostupan u Metropolisovoj prodavnici ploča.

Komentari