Koncert 6. generacije Rok kampa za devojčice

Rok kamp za devojčice je neprofitni program koji okuplja devojčice iz cele Srbije koje žele da nauče osnove sviranja gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura, kao i osnove snimanja zvuka i koncertne produkcije. Namenjen je devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina i svake godine se održava u drugom gradu u Srbiji. Čitav projekat pokrenut je po uzoru na mnoge slične kampove za devojčice širom sveta, a u cilju osnaživanja devojčica da se oprobaju u sviranju na instrumentima u kojima su devojčice, devojke i žene u našoj zemlji u znatno manjem procentu zastupljene.

 

Ovogodišnje izdanje kampa održano je u Kruševcu i kao i prethodnih godina, devojčice su imale priliku da sa svojim mentorkama, muzičarkama sa alternativne muzičke scene rade nekoliko dana na uvežbavanju pesama koje su same osmislile. Publika će u Domu omladine Beograda 27. novembra po prvi put imati priliku da čuje 8 bendova i njihove originalno napisane numere. Svi u publici će dobiti knjižice sa nazivima i tekstovima pesama, kako bi mogli zajedno sa devojčicama da pevaju na koncertu.

Kao i do sada, mentorski tim koji je posvećeno radio sa devojčicama činile su aktivne muzičarke sa domaće alternativne scene, a predvodila ga je bubnjarka benda Nemesis i jedna od osnivačica Rok kampa za devojčice Selena Simić. Pored Selene, mentorski tim činile su: Milica Mitić (gitara), Katarina Zarić (bas gitara), Aleksandra Stamenković iz benda Jenner (gitara), Marija Uzunovska (bas gitara), Biljana Šunjka iz benda Čupavci (bubanj), a na klavijaturi su se pridružile Marija Nikolić, Ana Janković (Stray Dogg) i Marija Gavranović. Iva Mišović, koja stvara pod imenom Iva Lorens učesnicama je pomagala oko tehnike pevanja i u pisanju autorskih pesama. Ariadna Vrljanović–Zhao (Realma) je u saradnji sa Sofiom Kuzmanović naučila devojčice osnove muzičke produkcije.

 

Rok kamp za devojčice organizuje se uz podršku Trag fondacije, FRIDA fonda, UNESCO Fonda za kulturnu raznolikost, Ministarstva kulture i informisanja, Schueler Helfen Leben i Mama Cash fondacija. Partneri projekta su Anđeli kolači i radionica Proto. Medijski sponzori su Balkanrock, Headliner i Oblakoder. Projekat Rok kamp za devojčice organizuje kolektiv mladih žena Femix.

Više informacija o koncertu možete pronaći na sajtu Rok kampa za devojčice kao i na Fejsbuku. Ulaz na koncert je slobodan.

 

Komentari