Festival BARF 2014.

Udruženje Rok Muzičara Srbije kao organizator Beogradskog autorskog rok festivala – BARF, poziva publiku, medije i sve druge koji su zainteresovani da svojim prisustvom podrže novu srpsku rok scenu koja će se na najbolji mogući način predstaviti 26.12.2014 u Domu omladine Beograda u sali Amerikana od 19:30 časova.

Na ovogodišnji festival, inače, četvrti po redu, prijavilo se preko 70 bendova i autora.

Kvalifikacioni žiri je 07.12.2014.godine odabrao 12 finalista, što je sve objaveno na sajtu festivala http://barf.urmus.rs/.

Finalisti festivala:

    Superheroj
    Velar
    Dingospo Dali
    Random
    Huti Ota Tre
    Wolfram
    Plutonia

    Revolt
    Echo Ega
    The Legatees
    Aurium
    Smiler

I ove godine smo se potrudili da obezbedimo kvalitetan nagradni fond zahvaljući podršci organizacije za prava izvođača – PI, koja je prepoznala u ovoj manifestaciji kulturni interes.

Ove godine su određene sledeće nagrade:

    I nagrada za najbolji autorski bend, u iznosu od 80.000,00 dinara, dodeljuje Udruženje rok muzičara Srbije
    II nagrada za najbolju interpretaciju na festivalu,u iznosu od 40.000,00 dinara dodeljuje PI-prava interpretatora
    III nagrada publike, 25 sati za snimanje muzičkog materijala, koju dodeljuje muzički studio MAŠINA 23 iz Beograda

Specijalnu nagradu ARTE BARF, koja uključuje učešće na “Danima srpske kulture” u Istri, a koju dodeljuje Umetnička grupa Arte.

Svi bubnjari, finalista BARF 4 dobiće na poklon komplet palica za bubnjeve od firme Stunner.

Po objavi finalista otpočelo je glasanje publike preko interneta koje će trajati do 25.12.2014, a ukupan zbir ovih glasova sa glasovima publike na samom koncertu odlučiće o bendu koji će osvojiti Nagradu publike.

Udruženje Rok Muzičara Srbije će najkasnije do 24.12.2014 objaviti imena članova žirija koji će na osnovu svojih glasova odlučiti o dobitnicima prve i druge nagrade na festivalu.

U revijalnom delu festivala nastupiće tri autorska benda, “The Churlians“, (najmladji autorski bend u Srbiji koji će primiti specijalnu nagradu Udruženja rok muzičara Srbije), “Vibrator u rikverc” i “Artan Lili”.

Pored navedenih partnera, koristimo priliku da se zahvalimo i svim ostalim sponzorima i pojedincima, a posebno Domu omladine Beograda, koji je još jednom na najbolji mogući način prepoznao naše ciljeve i pomogao nam u realizaciji ove manifestacije.

 

Komentari