EMPIRE Metal Festival EMPIRE Metal Festival

Povodom promocije trećeg albuma, bend KOBOLD predstavlja EMPIRE metal festival u svom prvom izdanju. EMPIRE metal festival je zamišljen kao događaj u organizaciji benda KOBOLD, kao hedlajnera, koji će težiti da se održava dva puta godišnje u Beogradu, u zimskoj sezoni u zatvorenom prostoru i u letnjoj sezoni na otvorenom prostoru.

Na EMPIRЕ metal festivalu će imati priliku da nastupaju neki od najvećih afirmisanih autorskih bendova u domenu metal i pank muzike iz regiona, kao i novoosnovani afirmisani autorski bendovi koji će imati priliku da prikažu svoju muziku u najboljem svetlu.
Promocija albuma i prvo izdanje EMPIRE metal festivala će se održati u najvećem klupskom prostoru u Beogradu – SALA AMERIKANA, Dom omladine Beograda.
Ulaznice su dostupne u pretprodaji preko Ticketrs prodajne mreže, po fiksnoj ceni od 600 RSD.
Broj ulaznica je ograničen na 250 usled kovid restrikcija, tako da se savetuje da kupite svoje ulaznice pre dana koncerta.
Kovid propusnice NISU OBAVEZNE. Maske su obavezne na ulazu.
Satnica:
17:00 – Vrata
18:00 – BG Bagra
19:00 – The Father of Serpents
20:00 – Nothing Sacred
21:00 – KOBOLD
22:00 – Consecration
KOBOLD je beogradski spid metal trio osnovan 2015. godine u Beogradu. Bend čine osnivač, Elio Rigonat na vokalu i gitari, Stefan Stanojević “Mračajski Profa” na bas gitari i Pavle Simić “Yopa” na bubnju. Bend iza sebe ima 2 EP izdanja i 3 LP izdanja, kao i skoro 100 nastupa po Balkanu. Bend treći album izdaje preko japanske izdavačke kuće Jackhammer Music Japan, koja će album distribuirati po celom Japanu, kao i u SAD i Evropskim zemljama, preko svojih ekspozitura i saradnika. Bend takođe nastavlja saradnju sa svojim dosadašnjim meksičkim izdavačem IBDC. Zvuk benda je okarakterisan brzim pankerskim i metal ritmovima na bubnju, modernizovanim, visoko tehnikalnim spid metal rifovima na gitari i bas gitari, karakterističnim visokim vokalima, kao i upečatljivim energičnim binskim nastupom. Iako je bend okarakterisan kao spid metal, zvuk benda pomera granice žanra uplivima uticaja iz drugih žanrova muzike. Na ovom koncertu bend će svirati neke od svojih dobro poznatih pesama kao i nov materijal sa trećeg albuma.
CONSECRATION je široko poznat post-metal bend osnovan 2000. godine u Beogradu. Bend je tokom dvadeset dve godine svog postojanja promenio mnoštvo članova i od prvobitno šestočlanog sastava, bend danas nastupa kao trio. Bend čine osnivač Danilo Nikodinovski na vokalu i gitari, Ivan Aranđelović na bas gitari i Matija Dagović na bubnju. Inspirisani bendovima kao što su Opeth, Katatonia, Anathema, Slowdive, Neurosis, Isis, Sigur Rós, Godspeed You! i Black Emperor, bend je inkorporirao uticaje iz raznih žanrova kako bi oformio svoj inovativan i jedinstven zvuk. Sa šest studijskih albuma, Consecration pomera granice moderne metal scene. Nastupi benda su okarakterisani neverovatnom sposobnošću prenosa sirove energije publici, upakovane neverovatnim gitarskim melodijama, intenzivnim, preciznim bas linijama i dinamičkim ritmovima, koji u celini stvaraju beskompromisan, virtuozni, ali i ambijentalni, atmosferičan zid zvuka.
“Danilo, Matija i Ivan predani i posvećeni muzici važe za nešto najuzbudljivije što možete čuti sa domaćih prostora iz domena čvršćih žanrova.”
“Konsi još jednom dokazuju zašto ih mnogi smatraju jednim od najbitnijih bendova na ovim prostorima, iako im je opipljiviji komercijalni uspeh konstantno izmicao. Pitanje je da li je uopšte moguć u ovim žanrovskim koordinatama, na ovim prostoru, u ovom vremenu. Mada, ako su npr. Queens of the Stone Age od stoner roka uspeli da naprave svetski poznate pop albume, zašto to ne bi mogli da urade i Consecration, makar na regionalnom nivou na koji ciljaju i u žanrovskim okvirima koje su sami sebi postavili.” – Helly Cherry Webzine
“Snaga i moć koju sa bine emituju Consi je poprilično jedinstvena i deluje neverovatno kakav zid, onaj noseći, od punog armiranog betona, zvuka mogu da proizvedu samo tri čoveka.” – Balkanrock
“Njihova muzika se konstantno menja, žanrovske definicije su tako “devedesete”, a Consecration svaki koncert sviraju kao da je jedini i najvažniji.“ – Ivan Lončarević, Pop Depresija
NOTHING SACRED je oldskul hardkor pank bend osnovan 2018. godine u Beogradu. Članovi benda su predhodno svirali u mnogim BGHC bendovima od početka ’90-ih godina, kao što su Charlie Don’t Surf, Šaht, Vox Populi, White Rabbit Band, Jedi Guvnors, itd. Prvu postavu su činili Bejzik (ex-Charlie Don’t Surf, Meatmarket, NMG, Fishskin…) na vokalu i gitari, Lazar na drugoj gitari, Matija na bas gitari i Laki (ex-Šok Soba, Meatmarket, White Rabbit Band) na bubnju. Ta postava je u julu, 2018. godine snimila demo EP od 5 pesama, koji je producirao Guca, stari prijatelj benda. Posle ovoga na mesto basiste dolazi Cvele. Ubrzo je usledila prva svirka u Domu omladine i desetine svirki po Beogradu i Srbiji. U martu 2019. godine bend snima album od 14 pesama. Album je u Srbiji objavljen pod etiketom Tepaphone Records, a takođe je objavljen i u inostranstvu, u Italiji, Kanadi, zemljama Azije, itd. Početkom 2020. godine na mesto gitariste dolazi Andrija (Vox Populi, White Rabbit Band, Multietnička Atrakcija) i bend radi na materijalu za novi album. U proleće 2021. postaju petorka, sa dve gitare i dva nova člana – Nikola (Jedi Guvnors) i Relja na gitarama. Ta postava nastavlja sa koncertnim aktivnostima po Srbiji i privodi kraju pisanje materijala za drugi album. Bend će na EMPIRE festivalu predstaviti skoro sav novi materijal sa predstojećeg drugog albuma kao i svoje stare hitove.
THE FATHER OF SERPENTS je poznati doom metal bend osnovan 2015. godine u Beogradu. Sa dva albuma, tri singla i mnoštvom ambijentalnih ali i heavy nastupa iza sebe, bend uveliko radi na trećem albumu. Zvuk benda je inspirisan velikim imenima doom metal scene, kao što su Katatonia, Paradise Lost, Moonspell, MDB, Swallow the sun, itd.
BG BAGRA je mladi hardkor pank bend osnovan 2020. godine u Beogradu. Sa jednim novoizdatim albumom iza sebe i mnoštvom svirki po Beogradu i okolnim gradovima, bend će, sasvim zasluženo, konačno imati priliku da svira na najvećoj klubskoj bini u svom rodnom gradu i predstavi se svojoj mnogobrojnoj publici u najboljem svetlu.

Komentari