DŽEZ ZA DŽ: Luka Malko Trio

Deveti ciklus koncerata “Džez za DŽ” otvoriće Luka Malko Trio, sastavljen od mladih muzičara, koje predvodi talentovani gitarista i studenat Katedre za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Luka Malko. U bendu su i David Gegić – bas, Nikola Banović – bubnjevi, a pored autorskih kompozicija izvešće i neke od omiljenih džez standarda u novim aranžmanima.

 

Luka Malko je rođen 2001. godine u Subotici, gde je od šeste godine pohađao muzičku školu. Veoma rano počeo je da ostvaruje zapažene rezultate u domenu klasične gitare, uz brojne nastupe na kulturnim manifestacijama i osvojena priznanja na različitim takmičenjima.

Odsek za džez muziku, modul gitare, upisao je 2016. godine u srednjoj Muzičkoj školi u Subotici. Tokom školovanja nastupao je na nekoliko džez festivala, učestvovao je u takmičenjima i umetničkim radionicama. 

Nakon završene srednje muzičke škole, započinje studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku džeza i popularne muzike, modul džez gitare. Pored izvođenja muzike aktivno se bavi i organizacijom subotičkog Youth Jazz and Rock festivala.

Danas je aktivan muzičar na domaćoj sceni i svira sa muzičarima kao što su: Max Kochetov, Dragan Ćalina, Luka Ignjatović, Peđa Milutinović (Drumbooty), Milan Nikolić i mnogi drugi.

********************************

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, od 4. do 25. septembra, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će ponovo imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače, kao i jedan sastav iz regiona.

Ovaj ciklus koncerata, osim što je svojevrsna najava Beogradskog džez festivala, u znaku kojeg je tradicionalno mesec oktobar, i podrška domaćoj džez sceni, za cilj ima i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima. U susret 37. Beogradskom džez festivalu, koji će pod sloganom „DŽEZ PLAMEN“ biti održan od 26. do 31. oktobra ove godine, obeležavajući 50 godina od osnivanja najstarijeg i međunarodno najpriznatijeg srpskog džez festivala, Dom omladine Beograda publici je pripremio četiri sjajna koncerta kao svojevrsno džez zagrevanje!

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine. Ulaz je slobodan.

Komentari