DŽEZ ZA DŽ: KK TRIO

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata „DŽEZ ZA DŽ“. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13č, posetioci će imati priliku da čuju nove domaće džez izvođače.

“KK Trio” je bend koji čine: Katarina Kočetova (klavir, vokal, kompozicije), Marko Ćurčić (kontrabas i bas gitara) i Bogdan Đurđević (bubnjevi).

Bend postoji već godinu dana i nastupao je na mnogim koncertima, manifestacijama i džez festivalima. “KK Trio” je bend koji se bazira na sviranju autorskih kompozicija I kompozicija džez legendi u svojim aranžmanima kao što su: Chick Corea, Wayne Shorter, Joe Henderson kao i mnogi drugi. U Domu omladine izvešće autorske kompozicije Katarine Kočetove i džez standarde u Katarininim aranžmanima.

Katarina Kočetova (džez pijanistkinja, vokalistkinja, kompozitor i aranžer), rođena je 8. marta 2001. godine u Kijevu, Ukrajini. Klasično obrazovanje za klavir sticala je sedam godina i u trinaestoj godini upisala je srednju muzičku školu “Kornelije Stanković” na odseku za džez klavir u klasi prof. Aleksandra Grujića i prof. Miloša Krstića. Trenutno pohađa 3. godinu SMŠ “Stanković”. Osvajala je mnoge nagrade među kojima su: 1. mesto na takmičenju “Josip Slavenski”; tri puta je osvojila 1. mesto na školskom takmičenju Muzičke škole “Mokranjac”; 2. mesto na festivalu “The Joy of Playing”; 2. i 3. mesto na Republičkom takmičenju… Bila je učesnik na nekoliko džez takmičenja na kojima je takođe osvojila nagrade: “Naturalmente Piano Forte” (Italija) i “The Best Musical Mind” gde je osvojila 2. mesto. Katarina je takođe učestvovala na Lee Ritenourovom svetskom takmičenju “Six String Theory Competition” i zauzela 4. mesto u kategoriji za najboljeg pijanistu ritam sekcije. Prisustvovala je brojnim radionicama muzičara brazilske,evropske i svetske scene. Pored klupskih svirki,nastupala je na većim koncertima kao što su: “Beogradski Džez Festival”, “Pančevački Džez Festival” i  “ART AVLIJA Džez & Bluz Festival” 2016. godine;  “ART AVLIJA Džez & Blues Festival” i “Nišville Džez Festival”  2017. godine, a nastupicće i u seriji koncerata “Džez za Dž” u okviru “Beogradskog Džez Festivala”.  Katarina je svirala sa mnogim svetskim muzičarima sa džez scene na džem sešnima i koncertima kao što su: Brad Leali, Jure Pukl, Steve Fishwick, Lupa Santiago, Sidiel Vieira, Rubinho Antunes, Vladimir Kostadinović, Dušan Novakov, Oleg Kireyev

Trenutno radi na svom prvom autorskom albumu.

 

Marko Ćurčić, rođen je 2. oktobra 1993. u Somboru. Još u detinjstvu pokazuje interesovanje za muziku te kao tinejdžer počinje da se bavi muzikom, svirajucći bas gitaru. Postaje član par bendova, a već sa šesnaest godina kreće na svoju prvu evropsku turneju. Aktivno se bavi muzikom, oprobavajući se u različitim žanrovima. Dolazi do promene interesovanja što se tiče žanrova, te se od 2013. godine upisuje u beogradsku Muzičku školu ,,Stanković’’, na džez odsek, a u klasi Predraga Revišina. Kako vreme prolazi, njegov spektar muzičkog interesovanja se širi, te se naredne godine upisuje u Muzičku školu ,,Mokranjac’’, gde svira klasičnu muziku u klasi Uroša Jovanovića.

U aprilu 2016. nastupa kao član orkestra Muzičke škole ,,Mokranjac’’ u Kolarčevoj Zadužbini. U avgustu 2016. zajedno sa FunktastiCoalition Band-om nastupa širom Makedonije. Pojavljuje se i na Nišville Džez Festivalu, kao i na raznim drugim događajima, a često sarađuje i sa Katarinom Kočetovom na trio nastupima. Važno je pomenuti i njegove nastupe sa Big Bendom Gorana Grbića.

 

Bogdan Đurđević je učenik drugog razreda Srednje muzičke škole “Stanković”, džez odsek, instrument bubnjevi, u klasi profesora Dušana Ivaniševića, i drugog razreda Srednje muzičke škole “Josip Slavenski”, odsek za udaraljke, u klasi prof. Mione Backović, prof. Aleksandra Radulovića i prof. Miloša Branisavljevića, instrumenti: doboš, marimba, timpane, vibrafon.

Tokom dosadašnjeg školovanja osvojio je nekoliko važnih nagrada na međunarodnim takmičenjima udaraljki u svojim kategorijama i bio finalista takmičenja “The Best Musical Mind“, prvog takmičenja u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike.

Od važnijih manifestacija na kojima je učestvovao mogu se izdvojiti: Džez festival “DžEZIK” u Subotici, oktobar 2015. godine; “ART AVLIJA DŽEZ & BLUZ FEST”, Bavanište,  juni 2016. godine;  “BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL”, oktobar 2016. godine; “PANČEVAČKI DŽEZ FESTIVAL”, oktobar 2016; Serijal “DŽEZ ZA DŽ”, septembar 2016;  Saradnja sa Filharmonijom mladih – koncert u Narodnom Pozorištu povodom godine oslobođenja Beograda od fašizma, kao i mnoge druge manifestacije, koncerti i događanja.

 

Komentari