DŽEZ ZA DŽ: Dragan Ćalina Kvartet

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će tokom septembra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

 

Dragan Ćalina Kvartet je autorski džez bend sastavljen od eminentnih jazz muzičara – prijatelja, koji već dugi niz godina muziciraju, druže se, napreduju i stvaraju. Nakon godinu dana od osnivanja sastav je prepoznat  podržan od Sokoj-a i bend je dobio sredstva za snimanje prvog autorskog izdanja.

Njihov album “The Circle” će se krajem ove godine naći u prodaji pod okriljem PGP RTS etikete, pa je ovaj nastup i svojevrsna najava i kontinuirani doček njihovog debitantskog albuma i predstojećih promotivnih koncerata i turneja.

 

Autor dizajna: Darko Slijepčević

Na repertoaru će se naći autorska muzika Dragan Ćalina Kvarteta, inspirisana različitim džez pravcima, kao i standardni džez repertoar koji bend voli da svira.

 

Dragan Ćalina Kvartet čine:
Dragan Ćalina – klavir (profesor na FMU, džez odsek, sastavi: Manivi, Sale i Sedlari, Di Luna Blues Band…)
Luka Ignjatović -alt saksofon (profesor na FMU, džez odsek, sastavi: QZAMA Quartet, Schime Trio…)
Boris Šainović – kontrabas (Schime Trio…)
Peđa Milutinović – bubanj (Vasil Hadžimanov Band, Manivi, QZAMA Quartet, Schime Trio…)

 

Komentari