DŽEZ ZA DŽ: DHARMA – Jasna Jovićević i Armand Mesaroš

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će tokom septembra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

 

DHARMA je subotički muzički duet koji izvodi slobodno improvizativnu muziku, momentalno stvarajući kroz interaktivnu razmenu dva muzičara. Muzika DHARME je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i loopera. Čine ga Jasna Jovićević (saksofoni, bas klarinet, spacedrum) i Armand Mesaroš (bas, procesor). Nastupaju u ovom sastavu od 2015, izdali su album “Travellers”, a svoje koncerte postavljaju na internet platforme, otvorene za sve slušaoce. U pripremi je i novi album.

 

 

Jasna Jovićević (saksofoni, bas klarinet, spacedrum) je džez instrumetalistkinja i kompozitorka iz Subotice, koja je dvadesetak godina provela u inostranstvu gde se školovala i svirala (Budimpešta, Njujork, Toronto, Brazil, Indija, itd.) Iza nje je dugogodišnje muzičko putovanje kroz žanrove be-bop-a, swing-a, big-band, brazilske bossa-nove, savremene kamerne muzike, pa sve do free jazza i slobodno improvizovane muzike. Jasna je magistar muzike, doktorant Transdisciplinarnih studija u Beogradu, učitelj joge, radi kao pedagog i direktor je udruženja ARTRUST koje promoviše i afirmiše savremenu muziku i rodnu zastupljenost na džez sceni kroz projekte i teorijske radove. Svira u više sastava i aktivan je učesnik domaće i internacionalne džez scene, vođa je Jasna Jovićević Seksteta, Jovićević/Miklos/Wojcinski trija, izdala je mnogo albuma, a među poslednjima “Flow Vertical” sa sekstetom (FMR Records) i “Informal Shapes” sa internacionalnim triom.

http://www.jasnajovicevic.com

 

 

 

Komentari