Bass Passion: Double bass weekend

BASS PASSION je zamišljen kao poligon za predstavljanje muzike koju kreiraju basisti/kontrabasisti. Bas kao instrument ili harmonska linija, neretko je u percepciji slušalaca u drugom planu. U novije vreme sve je više muzičara ovog usmerenja koji se ističu ne samo izvanrednom tehnikom sviranja, nego i nesvakidašnjom originalnošću u stvaranju nove muzike.

BASS PASSION je muzička manifestacija koja spaja predstavljanje novih tendencija u kvalitetnoj umetničkoj i zabavnoj muzici sa edukacijom studenata muzike ili mladih muzičkih profesionalaca.

Manifestacija Bass Passion biće POSVEĆENA KONTRABASISTI I DŽEZ UMETNIKU MIHAILU MIŠI BLAMU.

Cilj festivala BASS PASSION je da predstavi umetnike koji iskoračuju iz ustaljenih formi, da publici izvođača na kontrabasu ili bas gitari predstavi kao nosioce muzičke priče.
Organizovanje radionica sa umetnicima koji su nosioci muzičkog programa u kojima mogu da učestvuju studenti muzike, mladi profesionalci, budući nosioci muzičkog i kulturnog života Beograda i Srbije.
 
SADRŽAJ
1.      Koncerti međunarodno priznatih umetnika
2.      Jam – session posle zvaničnog koncerta
3.      Radionice muzičara koji nastupaju za mlade muzičare/studente na dan ili dan posle kooncerta

ULAZNICE SU U PRODAJI PREKO EVENTIM MREŽE. CENA ULAZNICE JE 600 DINARA PO KONCERTU. STUDENTI I ĐACI, UZ ĐAČKU KNJIŽICU/INDEKS IMAJU 50% POPUSTA. DECA DO 12 GODINA NE PLAĆAJU ULAZNICU.

 

Program u Domu omladine Beograda
 
Amerikana – subota, 12.septembar
18:30
Tribina “Mihailo Miša Blam”
20.00
Koncert: Đorđe Stijepović & Vasil Hadžimanov, Aleksandar Sedlar, Peđa Milutinović
 
 
Đorđe Stijepović
Jedan od najboljih slep kontrabasista sveta. Još tokom studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu bio je inicijator i učesnik brojnih džez, etno i rokabilly projekata (Havana Whisper, Atomic Sunset, Marsia, Shira Utfila, Kal…). Ubrzo po završetku fakulteta odlazi u San Francisko gde počinje saradnju sa američkim muzičarima. Širom sveta nastupao sa muzičarima kao što su Scotty Moore, DJ Fontana, Dale Hawkins, Wanda Jackson, Donovan, Billy Boy Arnold, Tommy Emmanuel.

www.djordjestijepovic.com

www.fishtankensemble.com

 

 

  

 

Amerikana – nedelja, 13.septembar, 20:00
Koncert:  Adam Ben Ezra
Svetska Youtube senzacija i basistički fenomen. Sam kaže da mu je misija da kontrabas stavi na vodeću muzičku poziciju umesto uobičajene prateće. Inspiraciju nalazi u radu svojih uzora Baha, Stinga, Čik Korije. Nastoji da pravi aktuelnu muziku i u tome koristi sva raspoloživa sredstva. Svoj izraz stalno proširuje, a kombinuje elemente džeza, latino i mediteranske muzike. Širom sveta prepoznatljiv po višeglasnom i perkusivnom tremanu kontrabasa.
www.adambenezra.com

 

Komentari