BAD MUSIC BOOGALOO #5 BAD MUSIC BOOGALOO #5

BAD MUSIC BOOGALOO #5 ove godine u malo manje zgusnutom izdanju i prvi put na ozbiljno velikoj bini! Ulaznice u pretprodaji na prodajnim mestima Tickets.rs po ceni od 1500 din po danu. Na dan koncerta 2000 din.

Prvo veče otvaraju LHD iz Hrvatske. Nekada su činili ¾ legendarnog benda Bambi Molesters, a prošle godine objavili su prvi album „Off The Grid“ (Dirty Old Label, 2022) i promovisali ga na brojnim festivalima i klupskim koncertima. Velika je čast da sviraju na BMB#5 kao bogovi instrumentalne muzike u Evropi, a i šire. 

Messer Chups postoje više od dvadeset godina, a objavili su preko 20 albuma za surf, garage i indie etikete širom sveta. Takođe, jedan su od retkih ako ne i jedini ruski rok bend koji je imao par američkih turneja, te nastupao na festivalima u Sjedinjenim Državama. Evropska publika još bolje poznaje ovaj trio s obzirom da su kontinent prešli uzduž i popreko više od 15 puta, a u par navrata svirali su i u regionu.

Ovaj ruski rokenrol eksperiment koji predvodi gitarista Oleg Guitarkin inspiraciju crpi mahom iz B filmova i trashhorror estetike u izokrenutoj simbiozi sa pin-up kulturom. Tome najbolje svedoči Guitarkinov izbor basistkinje, a na toj poziciji je moderna verzija BettiePage – Svetlana Nagaeva, popularna „Zombierella“.

Za one bez predstave o čemu se radi stručnjaci preporučuju da se zamisli bend koji svira uz nemu verziju kultnog filma Russa Meyera: Faster Pussycat Kill! Kill!

Drugo veče otvara Elli De Mon – italijanski one woman band. Objavila je sedam albuma pod uticajem najranije bluz tradicije (Bessie Smith, Mississippi Fred McDowell, Son House). Album iz 2021. „Countin’ The Blues: Queens of The 20’s“, obrade bluz standarda starih čitavi vek, prokrčio je put za Elli De Mon, njenu sofisticiranu interpretaciju prvih bluz pesama, kao i sam nastup tokom kojeg svira gitaru, peva, koristi manji set bubnjeva, razne druge udaraljke i pomoćne rekvizite. Pre mesec dana izašla je i nova dugosvirajuća ploča pod nazivom „Pagan Blues“ koju promoviše na turneji u okviru koje svira i u Beogradu.

The Monsters su super(pre)glasni garažni trio iz Švajcarske koji postoji još od 1986. Predvodi ih Reverend Beat-Man, vlasnik etikete Voodoo Rhythm Records. Radi se o najzabavnijoj verziji pank roka 70-tih u ekspres loncu sa garažnim rokom 60-tih i divljim pubertetskim rokabili stilom 50-tih. „Back from the Grave“ i „Sin Alley“ kompilacije koje je objavljivao Crypt Records krajem prošlog veka zavele su ova tri tipa još u mladosti i navele ih da se na najbolji mogući način oduže time što su formirali jedan od najvažnijih garaž rok bendova na tlu Evrope. Niti The Monsters, niti Reverend Beat-Man nisu do sada svirali u Srbiji. Štaviše, ni u ex-YU. Stoga je ovo prva i prava prilika da se vide uživo u Beogradu.

Komentari