4. Festival romske kulture i aktivizma “FRKA”

Pozivamo vas na četvrti po redu Festival romske kulture i aktivizma, FRKA#4, koja će se održati 27. decembra u sali Amerikana Doma omladine.
Romski kulturni centar u saradnji sa Koordinacionim telom za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Republike Srbije, Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije i Organizacijom za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora, pripremio je zanimljiv i autentičan program za sve posetioce.

Program počinje od 18:00 održavanjem okruglog stola na temu dobrih praksi u zapošljavanju Roma i Romkinja.

Koncert počinje u 20:00 nastupom grupe KAL, potom će nastupiti orkestar Gipsy Rhapsody kojeg predvodi Perica Vasić, violinista Narodnog orkestra RTS-a, sa kojim će Željko Vasić, Tanja Banjanin i Ivan Kurtić izvesti nekoliko numera na romskom jeziku.

Tokom celog koncerta VJ Jelena Rubil pušta posebno montirane kratke filmove, fotografije i video poruke u kojima se pojavljuju Radmila Đurić, Ivan Bekjarev i druge ličnosti iz javnog života Srbije.

Ulaznice za ovaj multimedijalni spektakl su besplatne i zbog ograničenog broja mesta mogu se rezervisati do 25. decembra na frkafest@gmail.com

Pridružite nam se u četvrtak 27. decembra u Domu omladine Beograda da zajedno slavimo romsku kulturu i uživamo u sjajnoj muzici i VJ-ingu!

Komentari