18. GUITAR ART FESTIVAL

Osamnaesto po redu izdanje Guitar Art festivala održaće se od 20. do 25. marta, pod sloganom “Integracije”. Festival će i ove godine opravdati status jednog od pet najvećih festivala gitare u svetu, sa preko 100 učesnika iz 20 zemalja sveta. Tokom šest koncertnih večeri i 12 koncerata, publici će se predstaviti atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, tanga, flamenka, bluza, roka i savremenog muzičkog stvaralaštva.

Festival počinje koncertom “Fuzija latinoameričke klasike”, koji će se održati u Zadužbini Ilije M. Kolarca 20. marta. Na koncertu će nastupiti najveći argentinski gitarista Roberto Aussel, bandoneonista Aleksandar Nikolić i kamerni orkestar Anima Musicae iz Mađarske.

Živa legenda svetske gitare, Tommy Emmanuel nastupiće 23. marta u Sava centru. Biće to prilika da   publika premijerno čuje neke numere sa aktuelnog albuma “It’s Never Too Late”.

Preostale četiri koncertne večeri održaće se u Domu omladine Beograda. Posebno najavljujemo trenutno najbolje predstavnike savremene španske scene Ultra High Flamenco, koji će po prvi put nastupati u Srbiji sa poznatnom flamenko plesačicom Rosario Toledo, zatim koncert Giorgos Georgopulus kvarteta koji donosi urban buzuki zvuk kroz grčke tradicionalne melodije i koncert svestranog gitariste i nesvakidašnjeg talenta Bojana Ivanovskog sa premijerom njegovog autorskog projekta “A whole new world”.

Pored tradicionalnog klasičnog programa, festival ove godine predstavlja poseban umetnički projekat “Gitarske Integracije”, koji se održava uz podršku EU Delegacije u Srbiji, EU Info centra i Italijanskog instituta za kulturu. Projekat okuplja klasične gitariste u usponu iz bivših 6 jugoslovenskih republika, koji će tokom festivala održati samostalne koncerte, a radiće zajedno i na stvaranju novog muzičkog dela. Italijanski kompozitor Carlo Domenikoni, komponuje premijeru za 6 gitara, koje će Mak Grgić, Srđan Bulat, Sanel Redžić, Nemanja Ostojić, Radoš Malidžan i Darko Bageski izvesti na svečanom zatvaranju festivala 25. marta u Domu omladine Beograda.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Sava centra, Doma sindikata, Kombank arene i drugim prodajnim mestima u mrežama Eventim, DD Tickets i Ticketline. Cene ulaznica za koncert Tommy      Emanuela kreću se od 1.590 do 3.990 dinara. Ulaznice za svečano otvaranje festivala u Zadužbini Ilije M. Kolarca kreću se od 600 do 1.200 dinara, dok se cene ulaznica za koncerte u Domu omladine       Beograda kreću od 600 do 900 dinara.

Više informacija o programu i festivalskom rasporedu može se pronaći na http://www.gaf.rs.

KONCERTNI PROGRAM:  
20 – 25. mart 2017.

ponedeljak, 20. mart – Zadužbina Ilije M. Kolarca
20.00 – Roberto Aussel, Aleksandar Nikolić & Anima Musicae kamerni orkestar

utorak, 21. mart – Dom omladine (Velika sala)
18.00 – Sanel Redžić
19.00 – Nemanja Ostojić
21.00 – Bojan Ivanovski Jobby

sreda, 22. mart – Dom omladine (Velika sala)
18.00 – Darko Bageski
19.00 – Srđan Bulat
21.00 – Giorgos Georgopoulos kvartet

četvrtak, 23. mart – Sava centar (Velika sala)
20.00 – Tommy Emmanuel

petak, 24. mart – Dom omladine (Velika sala)
18.00 – Radoš Malidžan
19.00 – Mak Grgić
21.00 – Ultra High Flamenco & Rosario Toledo

subota, 25. mart – Dom omladine (Velika sala)

20.00 – Carlo Domeniconi & Gitarske integracije

Komentari