K-pop World Festival

Najbolje od korejske popularne kulture u Beogradu! Sve informacije o takmičenju, načinu prijave i žurci možete pročitati na zvaničnoj web i FB stranici ambasade Republike Koreje u Beogradu.

Ulaz je slobodan!
Organizacija: Ambasada Republike Koreje

 

Iako je korejska kultura još uvek dosta nepoznata široj srpskoj publici, postoji jedan deo popularne korejske kulture koji, brojčano gledano, već ima ozbiljnu publiku u Srbiji, koja se kontinuirano širi. Radi se o tzv. „korejskom talasu“, odnosno korejskoj pop muzici, serijama i filmovima koji već uveliko uživaju svetsku popularnost

 

Korejski pop ili skraćeno k-pop, je muzika nastala u Koreji i predstavlja mešavinu roka, hip-hopa, elektronske muzike i R&B-ja. Zajedno sa korejskim serijama i filmovima uživa ogromnu popularnost u zemljama istočne i jugo-istočne Azije a u poslednje vreme sve je popularnija u zemljama SAD-a i Evrope.

 

Interesovanje za k-pop žanr u Srbiji je dosta veliko sudeći po „Ambasadorovoj k-pop žurci“ koja je održana u julu 2015. godine, u organizaciji ambasade Koreje, kada se veliki broj fanova ovog žanra okupio na jednom mestu i napravio fenomenalnu atmosferu. Podjednako su popularni i ženski i muški bendovi a neke od najpoznatijih k-pop grupa su Big Bang, Exo, BTS, Girl’s generation, Super Junior, 2NE1, Shinee, Sistar, 4 Minute itd.

 

Posle veoma uspešne Ambasadorove k-pop žurke 2015. godine, ambasada Koreje u Srbiji ove godine sprema još jedno iznenadjenje na radost svih fanova ovog žanra, a to je specijalno takmičenje u plesu i pevanju, gde će takmičari pokazati svoj talenat u pevanju i igranju, kao i svoju strast prema k-popu. Ovo takmičenje je zvanični svetski dogadjaj pod nazivom „K-pop World Festival”, čiji se lokalni ogranak organizuje u Srbiji, ove godine po prvi put, 26. jula, od 16:00 časova u Domu omladine. Pobednik takmičenja u Srbiji, prolazi u uži izbor kandidata sa šansom da bude pozvan na finalno medjunarodno k-pop takmičenje u Koreji. Na takmičenje se mogu prijaviti svi, ali u slučaju da je takmičar maloletan, potrebna je pismena saglasnost roditelja ili staratelja.

 

Nakon takmičenja, u klubu Shake&Shake ponovo će se održati i Ambasadorova K-pop žurka, sa ciljem da se ljubiteljima pruži nezaboravan doživljaj uz celovečernji k-pop video i muzički program. Tokom trajanja žurke, piće će se služiti po sniženim cenama a posetioci će imati prilike da probaju i korejsku hranu.

Komentari