Izložba „Zimske Olimpijske igre – Od Šamonija do Sočija” i „Zimski olimpijski čas”

Organizacija: Olimpijski komitet Srbije, Fond sporta i olimpizma i Dom omladine Beograda

Izložba „Zimske Olimpijske igre – Od Šamonija do Sočija” organizuje se povodom nastupajućih XXII Olimpijskih igara u Sočiju.

Koncept izložbe je zamišljen tako da komunicira sa publikom na informativnom nivou. Na izložbi će biti prikazani najznačajniji momenti iz istorije zimskih Olimpijskih igara, počev od prvih Igara održanih u Šamoniju 1924, pa sve do predstojećih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. Takođe, posetioci će imati priliku da vide i  postignuća naših olimpijaca, kao i najznačajnije eksponate iz fundusa Fonda sporta i olimpizma i Olimpijskog komiteta Srbije. Poseban segment izložbe biće posvećen Olimpijskom timu Srbije koji će nastupiti u Sočiju. Izložba će biti otvorena za posetioce od 24. do 31. januara 2014. godine.

U sklopu izložbe biće realizovan „Zimski olimpijski čas” za decu osnovno-školskog uzrasta. Program je koncipiran kroz niz obrazovnih interaktivnih radionica koje su realizuju kroz 5 stanica, koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Svaka vrednost se uči kroz priču, dijalog i vizuelne prikaze. Učesnici imaju prilike da steknu znanja o istoriji olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice. Programom su uključena deca osnovno-školskog uzrasta koja imaju priliku da kroz olimpijske radionice nauče više o olimpijskim igrama i vrednostima kojih se treba pridržavati u životu.

Komentari