Izložba “Self-treatment for being an artist” Tijane Luković

“even though i am an artist i deeply and completely love and accept myself’”
Instalacija sačinjena od video projekcije, tekstualnih objekata i crteža postavlja pitanje značenja postojanja umetnika u današnjem društvu i ukazuje na krizu identiteta sa kojom se on moše suočiti nakon diplomiranja i suočavanja sa realnošću izvan institucije.

Rad pokazuje koliko je teško voleti sebe u nemogućnosti da se pronađe sopstveno mesto u društvu i sistemu kome se pripada. Naš sopstveni identitet se dovodi u pitanje i u želji da pronađemo neko rešenje kada pokušavamo da promenimo ono što zaista jesmo. Rad u celini daje neke od mogućnosti kako da ‘’izlečimo sebe od bavljenja umetnošću’’ uz pomoć različitih emotivnih tehnika i traži odgovor na pitanje: da li umetnik zaista treba da bude izlečen ili ne?

Tijana Luković, rođena u Užicu 1986. Završila slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Dušana Todorovića, master na slikarstvu (mentor Goran Despotovski) takođe na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i master na departmanu za crtež na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Gentu (Belgija, mentor Ives Maes). Do sada izlagala na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Trenutno živi i radi u Gentu u Belgiji.

Komentari