Izložba PRESS PHOTO SRBIJA

Tradicionalna izložba PRESS PHOTO SRBIJA, svečano će biti otvorena uz koktel, u sredu 25. novembra u 19h u Domu omladine Beograda. Izložba predstavlja nagrađivane radove foto-reportera, nastale u toku 2014. godine. PRESS PHOTO SRBIJA ima dugu tradiciju, već 17 godina, pomaže u afirmisanju mladih fotografa, angažovanih u medijima, a žiriranjem podstiče razvoj fotografije u našoj zemlji, etički pristup radu i visok kvalitet, vodeći računa o dostojanstvu profesije. Dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju, Edvard Kiting je učestvovao na ovogodišnjem žiriranju, a pobednik konkursa je Srđan Ilić.

Svečanom otvaranju izložbe i uručenju diploma, prethodiće tribina ETIKA, PROFESIONALIZACIJA I SAMOREGULACIJA U FOTOGRAFSKOJ PROFESIJI, od 17č u Domu omladine Beograda.

Tribina će okupiti ugledne fotografe i predstavnike foto-udruženja kao što su Srđan Ilić, predsednik Udruženja fotografa Srbije, Darko Dozet, predstavnik Foto organizacije Vojvodine, Igor Ril, urednik Nacionalne geografije i predstavnike novinarskih udruženja Srbije i Saveta za štampu.

Učesnici tribine pokušaće da, kroz debatu, definišu probleme fotografske profesije i ponude moguća rešenja, naročito kada je reč o potrebi za Etičkim kodeksom fotografa Srbije i profesionalizaciji kustosa i  
kritičara fotografije kojih u našoj zemlji nedostaje.

Komentari