Izložba ’’Platforms’’ Natana Dvira

Dom omladine Beograda u saradnji sa višegodišnjom partnerskom organizacijom Belgrade Photo Month, predstavlja fotografski projekat pod nazivom ’’Platforms’’ izraelskog umetnika Natana Dvira.  

Izložba je realizovana uz podršku Ambasade Izraela u Beogradu i Grada Beograda.

 

Natan Dvir je međunarodno priznat i nagrađivan umetnik koji istražuje i promišlja kulturološke, sociološke i političke okolnosti današnjice. Svojim projektom ’’Platforms’’ Dvir istražuje podzemnu arhitekturu Njujorka i međusobne odnose ljudi koji se zadržavaju u tom jedinstvenom ambijentu čekajući vozove. Serije fotografija podsećaju na filmsku traku i triptihe, dok arhitektura same podzemne železnice svojim ogoljenim i geometrijskim linijama uokviruje osamljene pojedince i grupe ljudi, koji nisu sasvim uskraćeni od međusobnog kontakta i izvesne dinamike i narativa. Umetnik nas vrlo vešto, slikovito, prijemčivo i diskretno poziva da uđemo u podzemni svet i proniknemo u intimu i magiju samog trenutka.

 

 

Završio je studije ekonomije na Univerzitetu u Tel Avivu i magistrirao fotografiju na njujorškom Univerzitetu vizuelnih umetnosti, nakon čega postaje saradnik u Internacionalnom centru za fotografiju. Živi u Njujorku, a radi širom sveta. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Australiji i Izraelu uključujući i mnogobrojne muzeje širom celog sveta. Natanove fotografije objavljene su u vodećim internacionalnim časopisima uključujući: The New York Times, Newsweek, Wall Street Journal, Der Spiegel, Stern, Focus, The Times, Daily Mail, Paris Match, Le Monde, Le Figaro, itd. Dobitnik je brojnih internacionalnih nagrada iz oblasti fotografije.

 

 

*****************

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

*****************

Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ceremonija otvaranja izložbi i grupnih poseta neće biti u narednom periodu, Galerija DOB otvorena je za pojedinačne posete.

Komentari