Izložba Maje Milovanović “OVO NIJE PRVI PUT”

Instalacije u prostoru Zamena teze, Dosta ste bušili, Ovo nije prvi put, Jedan metar i dosta su radovi koji stvaraju utisak „prekrojenog, prošivenog, probodenog, bušenog i izrezanog prostora“.

Zapravo umetnica se kroz vizuelni rad bavi prostorom kao telesnim i telom kao prostornim svojstvom kroz različite medije i teme tako da je i u ovoj situaciji zid koji određuje prostor pretvoren u tkivo, telesnu membranu ili zid sa osobinom kože koja trpi „spoljašnje uticaje“ ili „odbrambene mehanizme“.

Umetnica čitav svoj angažman od  2010. godine oblikuje postavljajući hipotetičko pitanje “ ŠTA SVE UMETNICA MOŽE DA URADI” i svojim radovima istražuje granice umetničke egzistencije, stvaralačkog procesa i društvene uloge. Ona polazi od ličnih, intimnih i realističkih sadržaja, sve do preispitivanja sopstvenih i zvanično usvojenih sistema vrednosti savremenog društva i umetničke scene.

Biografija
Maja (Živanović) Milovanović
Rođena u Beogradu 1977. Godine gde živi i radi kao umetnik i profesor u Srednjoj školi za dizajn. Magistrirala je slikarstvo 2005. Godine na FLU u  Beogradu. Izlagala je na osam samostalnih i više grupnih  izložbi u zemlji i inostranstvu.

Radno vreme Galerije: utorak – subota od 12:00 do 21:00;  
nedeljom od 12:00 do 18:00; Ponedeljkom Galerija ne radi!

 

PROČITAJTE INTERVJU SA MAJOM MILOVANOVIĆ, POVODOM IZLOŽBE U DOMU OMLADINE BEOGRADA.

 

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

Komentari