Izložba “INTER/AKCIJA 2020.”

Inter/Akcija 2020. obeležiće petu godinu održavanja još jednom izložbom, nastalom kao produkt saradnje i komunikacije studenata Fakulteta likovnih umetnosti sa studentima Odeljenja za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu univerziteta u Beogradu. Zahvaljujući dobro razvijenom kontaktu i dijalogu, misija započeta posetama godišnjoj izložbi studenata FLU, realizovaće se u Galeriji Doma omladine.

 

Izložba će otkriti nova promišljanja i prikazati rezultate studenata koji su svojim uspešnim radom i zalaganjem odabrani da izlažu na Inter/Akciji.
Ovakva forma izložbe, specifične koprodukcije i različitog tematskog sadržaja, omogućava prikaz razvoja savremene umetničke scene i savremenih tema i tedencija, i čvrste težnje za ispitivanjem granica umetnosti.

Izložbu će pratiti katalog izrađen od strane studenata istorije umetnosti, zasnovan na razgovorima sa mladim autorima dela.

Sa Fakulteta likovnih umetnosti učestvuju:

LAZAR STOJIĆ
ALEKSANDRA MARIĆ
LENA MILOVANOVIĆ
NEBOJŠA YAMASAKI VUKELIĆ
STEFAN LUKIĆ
TEODORA NIKOLIĆ
TEODORA RAKIDŽIĆ
ŽIVANA MIJAILOVIĆ

Sa Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta učestvuju:

JOVANA TRIFULJESKO
LORA MILUTINOVIĆ
MILENA ANTONIJEVIĆ
SOFIJA SIMIĆ
NEVENA BOGOJEVIĆ
BOJANA JOVANOVIĆ
KRISTINA ARMUŠ

Mentori projekta:
doc.dr Biljana Đurđević (Fakultet likovnih umetnosti), prof.dr Olivera Parlić (Fakultet likovnih umetnosti), dr Nataša Kokić (Fakultet likovnih umetnosti), dr Ana Ereš (Filozofski fakultet).

Koordinatorka projekta: Kristina Armuš

Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja RS.

*****************

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

*****************

Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ceremonija otvaranja izložbi i grupnih poseta neće biti u narednom periodu, Galerija DOB otvorena je za pojedinačne posete.

Komentari