Izložba “Fearless” Stefana Kneževića

Izložba “Fearless” umetnika Stefana Kneževića ima za cilj da izmesti posmatrača iz svakodnevice u polje “prostora za izolaciju” u kome se ističe lični narativ i uspostavlja u odnosu na čitanje celine sa zida. Prikazom ’neustrašivosti’, Knežević insistira na samostalnom sagledavanju koncepta projekta, koji postaje ogledalo u kome posetilac preispituje sopstvene obrasce, koji u određenim segmentima mogu biti psihološki ili sociološki, što dalje rezultira individualnom projekcijom iskustvenih sadržaja unutar galerijskog prostora.

Interaktivni projekat biva skup čitanja teksta na više nivoa, koji se kroz dalju reinterpretaciju tumače po sopstvenom nahođenju. U tom smislu ambijentalnost postavke postaje ’prostor za jednog’ u kome se vrši svojevrsni dijalog između poruke umetnika i ličnog doživljaja pojedinca.

 

Stefan Knežević je multidisciplinarni umetnik i dizajner koji istražuje svet vizuelnih komunikacija. Završio je Fakultet Primenjenih Umetnosti u Beogradu 2012. godine sa Master diplomom iz Grafičkog Dizajna. Iste godine osnovao je dizajn duo i od tada radi i stvara u saradnji ali i nezavisno u kreativnoj industriji kao kreativni i umetnički direktor na mnogobrojnim projektima. Do sada je pobeđivao na nekoliko internacionalnih i domaćih dizajn takmičenja, kao što su 2. mesto na Internacionalnom “Young Creative Chevrolet” takmičenju održanom u Los Anđelesu u Americi, 1. mesto na “Internacionalnom danu protiv duvanskog dima”, takmičenju za najbolji poster održanom u Beogradu u Srbiji, kao i drugim. Takođe, do sada je imao i tri samostalne izložbe: “Anatomija Realizma” (2012), “New Layers” (2013) i “I had a dream where I was hugging everyone” (2020).

 

*****************

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

*****************

Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ceremonija otvaranja izložbi i grupnih poseta neće biti u narednom periodu, Galerija DOB otvorena je za pojedinačne posete.

Komentari