Izložba “F.O._No.1” Mine Đorđević

Grupa radova “F.O._No.1” je, kroz seriju slika i skulptura, ispričana priča o unutrašnjoj borbi za uspostavljanjem ravnoteže između ideala ideje ‘ženstvenosti’ i prihvatanja lepote istinite prirode ženstva.

 

Fluidnost i ritam forme likovnog izraza daju nam prirodan tok finalnog stanja prikaza u delima nakon ekspanzije izazvane negativnom sugestijom spoljnih uticaja kojom se čita atmosfera dijaloga između likova/oblika. Isti ti likovi kao glavni akteri u navedenim likovnim medijima preko dvodimenzionalnih akvarela, prelaze u trodimenzionalni oblik/skulpturu. Upravo onako kao što ljudska svest i emocije prelaze iz apstraktne misli u materijalno, fizičko stanje, pa nam tako daju potrebnu i očekivanu opipljivost i prisutnost u prostoru galerije.

Autorka kroz likovni medij akvarela i skulptura, tiho sugestivnim formama, priča priču individuacije Duše u ženskom biću. U njenom punom sjaju i apsolutnom mraku.

 

Sazrevajući tokom ovog bolnog i veličanstvenog procesa mi rastemo i srastamo sa sopstvenim ranama i iskustvima, kidajući od sebe delove koje ne želimo, ostavljajući za sobom tragove i ožiljke koji nas definišu i čine nas- nama.

Posebno se obraća pažnja na izraz senzibiliteta koji u sebi nosi osetljivost i ranjivost- kvalitete koje moderno društvo, neinteligentno, a surovo, percipira kao sinonime slabosti.

***************************

Mina Đorđević, rođena je u Beogradu 1985. Završila je srednje strukovne studije tekstilne tehnologije u Školi za dizajn u Beogradu, nakon čega upisuje FPU odsek scenografije. Diplomirala je 2009.

Ekspertizu scenografa stekla je na televizijskim, filmskim i muzičkim projektima (TV serije, filmovi i muzički spotovi). Od 2008. edukuje se i bavi grafičkim dizajnom, digitalnim 3D modelovanjem i prostornim oblikovanjem (prostorne instalacije i skulpture).

Učesnica je nekoliko međunarodnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu (Međunarodna likovna kolonija u Tršiću; Međunarodna likovna raku kolonija Ronjgi, Rijeka HR).

***************************

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Komentari