Izložba crteža i video radova učenika osnovnih i srednjih škola “MLADI ZA DRUŠTVO BEZ KORUPCIJE”

Izložba “Mladi za društvo bez korupcije” je projekat u organizaciji Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država i Američke ambasade u Beogradu i sastoji se od crteža i video radova nastalih na godišnjem takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji. Cilj takmičenja je podizanje svesti među mladima za stvaranje boljeg društva bez imalo tolerancije prema korupciji.

U svojim radovima učenici su prikazali kako doživljavaju koprupciju, kako korupcija utiče na njih i kako vide borbu protiv korupcije. Na takmičenju učestvovalo je 72 učenika iz  Beograda, Knića, Kule, Varvarina, Jajinaca, Kikinde,  Ivanjice, Zemuna, Batajnice, Vranja, Lipljana, Sombora i Šapca.

 

Nagrađeni radovi u kategoriji ctreža su sledeći: prvo mesto Ivana Jaćimović OŠ “Sonja Marinković” iz Zemuna; drugo mesto Maja Racić OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“, Batajnica; i treće mesto Aleksa Aleksov OŠ „Jovan Cvijić“ Beograd .

U kategoriji video radova prvo mesto Ružici Ristivojević, Škola primenjenih umetnosti iz Šapca i drugo mesto Nikola Magdenovski, Srednja ekonomska škola u Somboru.

 

 

 

Komentari