[INTERVJU] SELENA SIMIĆ: “Oduvek mi je bila zamisao da okupim sve žestoke ženske bendove na jednom mestu”

Binu Doma omladine Beograda u petak 8. maja zauzimaju sve popularniji ženski pank, rok i metal bendovi! Žestoke, talentovane i uigrane devojke se nadaju da će napraviti koncert za pamćenje koji će pokriti sve tvrđe muzičke žanrove. Tim povodom razgovarali smo sa Selenom Simić, koja svira bubnjeve u dva benda: Vibrator u rikverc i Nemesis, ali je i učestvovala u organizaciji koncerta “Žene sviraju sve!”.

Devojaka na bini ima sve više, kako u svetu, tako i na ovim prostorima. Bubnjarke, basistkinje i gitaristkinje okupile su se sa istim ciljem, da se dobro provedu i pokažu svoje sviračko umeće. Bendovi Jenner, Nemesis i Vibrator u rikverc će na ovom koncertu premijerno izvesti svoje nove kompozicije, dok će bend Violent Dolls (Ex-Jailbait) svirati žestok pank, a specijalni gosti koncerta, bend Plump, podsetiti publiku zašto se taj bend održao na sceni već 14 godina. Publika će moći da vidi i čuje sve, od pesama ikone američkog pank roka Joan Jett do brutalnih metal bendova kao što su Anthrax i Arch Enemy.

 

Osim što ćeš na koncertu „Žene sviraju sve“ nastupiti sa dva benda – Vibrator u rikverc i Nemesis, bila si aktivna i u organizaciji koncerta, kako si se snašla u toj ulozi?

Selena Simić: Iskreno, i dalje se snalazim, do sada sam organizovala koncerte samo po lokalnim klubovima, a činjenica da to sada radim u Domu omladine Beograda mi predstavlja veliki izazov. Nadam se da će sve biti kako smo zamislile. Uvek mi je draže kada učestvujem u organizaciji jer smo onda moje koleginice i ja svesne šta sve može poći po zlu i spremne da to ispravimo.

 

Žašto si odlučila da organizuješ koncert na kome će nastupati samo ženski bendovi?

Selena Simić: Na moju veliku sreću, žestokih ženskih bendova, iz godine u godinu, ima sve više. Oduvek mi je bila zamisao da ih sve okupim na jednom mestu i eto sada sam konačno to i ostvarila. Smatram da i momci i devojke sviraju podjednako dobro i nadam se da će ovaj koncert ohrabriti neke mlade devojke da se i same uzmu neki instrument u ruke.

 

Kakav će biti koncept koncerta i da li postoji nešto što će povezati svih pet bendova?

Selena Simić: Naša zamisao bila je da se skupe ženski bendovi koji sviraju malo tvrđu muziku, pank, rok i metal i da samim rasporedom bendova stvorimo dinamiku koja će se kretati od panka pa sve do death metala. Bendovi koji će nastupiti su stvarno odlični i imaju dosta sviračkog iskustva, čak i sama jedva čekam da čujem bendove Plump, Violent Dolls i Jenner.


Kada si počela da sviraš bubnjeve i zašto?

Selena Simić: Bubnjeve sam počela da sviram sa 15 godina. Pre bubnjeva sam svirala klavir, mada mi to nije baš najbolje išlo, tada sam poželela da probam nešto drugo. Ne znam ni sama kako sam došla na tu ideju da počnem sa sviranjem bubnjeva, ali sam sigurna da se ni u jednom drugom instrumentu ne bih toliko pronašla.

 

Skoro je tvoj bend Vibrator u rikverc objavio novu pesmu sa Davorem Gobcem iz Psihomodo Popa, kako je došlo do vaše saradnje?

Selena Simić: Sa Davorem smo se upoznale na takmičenju “Rat bendova” gde je on bio član žirija. Još tada smo pričali o mogućoj saradnji jer se Gobcu veoma dopao naš zvuk. Pre godinu dana Psihomodo Pop je nastupao u Pančevu i tada smo se našle sa njim, odvele ga u naš studio i eto pesme “Begbede wonderbra”.

 

Tvoj bend Nemesis već godinu dana uspešno nastupa po Beogradu, kako ste došle na ideju da napravite ženski melodic death metal bend?

Selena Simić: Ja lično najviše volim taj zvuk. Pevačica Sanja i ja smo se upoznale preko interneta i došle na ideju da napravimo takav bend. Ona je poznavala gitaristkinju Aleksandru, a ja basistkinju Anju i drugu gitaristkinju Mariju. Već smo na prvoj probi znale da je taj bend prava stvar i da želimo da nastavimo u death metal pravcu.

 

Kako komentarišeš muzičku scenu danas?

Selena Simić: Što se muzičke scene tiče, nažalost, bendova je mnogo, a imaju veoma malo podrške, kako finansijske tako i medijske. Verujem da postoje odlični autorski bendovi koji stvarno zaslužuju da se probiju u mejnstrim, ali nedostaje da ih neko pogura. Nadam se da će se uskoro stvari promeniti i da će ljudi početi da obraćaju pažnju na mlade bendove, jer se dosta vrhunskih bendova raspalo zbog nedostatka te podrške. Kada se boriš za nešto i daješ sve od sebe da to uspe očekuješ da to napreduje, a ne da naiđe na zid koji je najčešće neprobojan.

 

Ulaznice će se prodavati na dan koncerta, a cena će iznositi 250 dinara.

 

 

Komentari