[INTERVJU] Danilo Luković, Straight Mickey and The Boyz: “Spremamo pravo rokenrol veče!”

Jedan od najperspektivnijih domaćih rokenrol sastava u regionu Straight Mickey and The Boyz, održaće koncert u subotu 21. maja, u Domu omladine Beograda. Energični trojac će na ovom nastupu predstaviti dugoočekivani album, sa kog su se već izdvojile pesme poput „Crv“ i „Ne osećam se dobro“. Više o koncertu i novom albumu rekao nam je bubnjar benda Straight Mickey and The Boyz, Danilo Luković.

Nedavno ste objavili dugoočekivano debitantsko izdanje „Straight Mickey and The Boyz“. Kakve su za sada reakcije publike i kritičara na album? Zašto ste toliko čekali da ga izdate?

Danilo Luković: Reakcije su odlične sa obe strane, dobili smo sjajne recenzije širom regiona, a muzika.hr nas je okarakterisala kao prvake rok improvizacije. Našli smo se na nekoliko lista najboljih izdanja i uživo se predstavili na preko trideset koncerata prošle godine. Ima nekoliko razloga zašto je album kasnije objavljen od planiranog, dobar deo je tehničke prirode, kao što je selidba studija u Rijeci u kome smo snimali i miksali materijal. Sve smo radili na analognom stolu koji je u jednom trenutku morao da se servisira, a to je dodatno komplikovano sa starim miksetama, delovima iz inostranstva i slično.

Kakve poruke nose pesme sa novog albuma?

Danilo Luković: Verujemo u ljubav. Da! Verujemo u ljude.

Za kratko vreme ste stekli reputaciju najperspektivnijeg domaćeg rokenrol sastava. Šta je ono što Vaš energični trojac izdvaja na sceni?

Danilo Luković: Iskrenost, improvizacija, buka za uživanje, na ivici smo incidenta u kome niko ne izvuče deblji kraj. Osmeh iznutra koji se oseti, osmeh spolja koji se vidi, radost u svakom zamahu palice, mir u toni mikrofonije. Mi smo punokrvni, bezkompromisni rokenrol tornado koji nikoga ne ostavlja tu gde je bio.


Kako biste komentarisali regionalnu rokenrol scenu? Šta trenutno slušate i koga biste preporučili?

Danilo Luković: Svašta se lepo dešava, iskusnije kolege izbacili nove albume, a mlađe kolege stvaraju i sviraju. Tu su naravno Vizelj, Buč Kesidi, sjajni Priдјevi, Crvi, koji su se predstavili u Zagrebu i Ljubljani, Igralom, MORT, Spiridon, Artan Lili koji su pokidali prošlu godinu. Pored njih su tu i Bitipatibi, koji se vratio na scenu, Repetitor koji je svirao u Kini, Disciplina koja otvara baštu SKC-a, Brejkersi na Tašu… ludilo!

Šta ste nam pripremili za predstojeći koncert u Domu omladine Beograda? Da li ćete imati neke goste na koncertnoj promociji debitantskog albuma?

Danilo Luković: Sviraćemo sve pesme sa debi albuma, pesme koje se nisu našle na albumu i nekoliko pesama koje će biti na drugom. Spremamo pravo rokenrol veče. Improvizacija, ples, znoj i ljubav! Gosti nam dolaze iz Šapca – Slonz je sjajna ekipa mladih muzičara koje je Miki pozvao nakon što su ga prijatno iznenadili na jednom nastupu u Božidarcu.


Kakvi su planovi benda nakon ovog koncerta i gde će sve publika moći da vas čuje?
Danilo Luković:
Uveliko radimo na pesmama za novi album i u narednom periodu ćemo biti dosta zauzeti oko toga. Uskoro izbacujemo novi spot, planiramo snimanje novog materijala, verovatno na nekoliko lokacija u regionu. Nakon promocije nastupamo u Zagrebu na Reflektor festivalu, a održaćemo i nekoliko koncerata u Sloveniji, i sviraćemo na Tam Tam festivalu na Hvaru.

 

Komentari