[INTERVJU] Bend Door Window Nine: “Sami smo sebi muzički heroji” [ИНТЕРВЈУ] Бенд Door Window Nine: “Сами смо себи музички хероји”

Serijal koncerata na Zidiću ispred Doma omladine Beograda ove subote nastavlja se svirkom indie-heavy rock benda Door Window Nine. U subotu, 21. jula sa početkom od 20 časova, beogradsku publiku na Platou Milana Mladenovića očekuje susret sa autorskim bendom u sastavu: Luka Vukićević (bas gitara, glavni vokal), Stefan Živković (gitara) i Katarina Stevanović (bubnjevi). Tim povodom razgovarali smo sa ovim kreativnim, mladim ljudima, koji imidž grade ne samo kroz muziku, već i svojim duhovitim izjavama.

Za sebe kažete da ste “autorski indie-heavy rock bend, koji opisuje današnji mladalački život i vreme u kojem živimo”. Kako vidite današnje mlade i vreme u kojem žive i na koji način ih opisujete? Koliko je indie heavy rock muzika slušana među mladima danas?

Door Window Nine: Ovde kod nas niko ne sluša taj žanr. Dolaze rokeri da nas čuju i komentarišu šta ne valja i kako je to bilo u njihovo vreme. Kako treba da se radi, da odrastemo i bacimo se na srpski jezik. Imamo nekoliko prijatelja koji su nam podrška i uglavnom sviramo za njih. U pesmama opisujemo svašta nešto u vezi svačega.

 

Poznato je da uživate u lajv-nastupima. Šta posetioci mogu da očekuju od vašeg nastupa na Zidiću, a šta za vas znači prilika da se predstavite širokoj publici (u kojoj ima i slučajnih prolaznika) na Platou Milana Mladenovića?

Door Window Nine: Uživamo veoma u nastupima. Sviramo rok muziku na engleskom jeziku, koju sviraju Srbi iz Beograda. Jedva čekamo nastup i spremni smo, jako nam znači to što smo dobili priliku da sviramo pred ljudima koji dolaze da nas čuju, ali i pred slučajnim prolaznicima. To će biti veoma zanimljivo. Sigurno ćemo dati sve od sebe.

 

Koji nastup iz dosadašnje karijere izdvajate kao bitniji?

Door Window Nine: Naše karijere su u ravni svih klinaca naših godišta koji sviraju po gradu i tripuju da su neke rok zvezde i da će moći da žive od muzike.

 

Ko su vaši muzički heroji i zašto?

Door Window Nine: Naši muzički heroji smo mi sami! Kada opalimo nekoliko selfija, pa onda posle dobijemo 200 lajkova na Fejsbuku/Instagramu i osetimo se lepo. Pa onda skupimo hrabrost i priđemo devojci/dečaku.

 

Sastav Door Window Nine postoji tri godine i još uvek se probijate na muzičkoj sceni. Kako gledate na alternativnu scenu u Srbiji?

Door Window Nine: Na muzičkoj sceni u Srbiji se nećemo probiti ni da imamo besplatnu nabavku nelegalno dostavljenih burgija preko granice, pa da sa time probijamo scenu, EXIT festivale, scenske bine ili šta god. Prosto je nemoguće jer smo bend na engleskom, a ovde ljudi ne mogu da se poistovete sa engleskim jezikom. I kada odrastemo, onda ćemo da pređemo na srpski jezik pa ćemo početi da se probijamo. Ako do tada ne nađemo žene i dobre poslove.  U tom slučaju ćemo odustati.

 

Da li u skorijoj budućnosti publika može da očekuje album?

Door Window Nine: Imamo neke ideje kako da dođemo do albuma, ali s obzirom na to da smo spiskali sve pare na opremu za svirke, to je u ovom trenutku za nas naučna fantazija.  Imamo u glavi apsolutno smišljen album koji izvodimo na svirkama i probama, gde ujedno radimo i nove pesme.

 

Komentari