[INTERVJU] Aleksandar Kovačević, Bulevar vodenih mozaika: ,,Uživamo u stvaranju svojih kreacija”

U petak, 28. avgusta, na Zidiću Doma omladine Beograda, publika će imati priliku da od 20h čuje grupu Bulevar vodenih mozaika. Ovaj bend odlikuju tekstovi sa snažnim socijalnim porukama i čine ga pojedinci koji iza sebe imaju veliko iskustvo vezano za žive nastupe i studijski rad. Popričali smo sa frontmenom benda, Aleksandrom Kovačevićem, o muzičkoj sceni Srbije, albumu i predstojećem koncertu na Zidiću DOB-a.

 

Bend ima veoma autentičan naziv te nas je zanimalo kako su se njegovi članovi odlučili baš za Bulevar vodenih mozaika. Frontmen benda, Aleksandar Kovačević kaže da su u pitanju bili različiti muzički uticaji, život pored velike reke, iskustva, druženja, ljubav i oni koji više nisu sa nama. ,,Sve je to jedan veliki bulevar vodenih mozaika u kom se ogleda zaborav sunčevog doba koje više ne postoji, ali nas kroz blesak svetla podseti na život koji još uvek korača i nosi nemirni duh pravde”, kaže Kovačević i dodaje da nije bilo odluke i da je ime bilo ucrtano u kartu sudbine.

 

S obzirom na to da postoje već 6 godina na muzičkoj sceni Srbije, pitali smo Aleksandra da li se nešto pozitivno dogodilo na njoj i da li se njihovo mesto na ovoj sceni promenilo. On smatra da se ovde ništa ne menja i da i dalje vlada sujeta, otimačina i sve ono što guši istinu. ,,To je prisutno u svim oblastima društva, a ne samo u muzici. Mala bara, a puno krokodila”, kaže Aleksandar.

Kovačević i dodaje da je Internet uzdigao individualnost i da se sve pretvorilo u jedan veliki on-lajn muzej umetničkog propadanja. Bez obzira na sve to, oni se kao bend sjajno zabavljaju. ,,Ogradili smo se od mas medija i uživamo u druženju i stvaranju svojih kreacija. Uzmemo gitare i plovimo ka zvezdama, sa vama ili bez vas, mi se svejedno radujemo”, kaže on.

 

Njihov prvi album ,,Bulevar vodenih mozaika” izašao je 2012. godine, a Aleksandar kaže da je publika na njihov prvenac reagovala i više nego dobro. ,,Ruke pune leda se vrte na 202-ci, Assasin se zavrteo na Mikser kompilaciji, pušteni smo na MTV-ju. Čak nekim ljudima zvoni telefon sa našim pesmama. To je bila suština”, objašnjava Aleksandar.

 

Za predstojeći koncert na Zidiću Doma omladine Beograda spremaju repertoar sa novim pesmama i to premijerna izvođenja. ,,Naravno raspalićemo nešto i sa prvog albuma. Sve u svemu biće to dobrih sat vremena praštavih gitara i nekontrolisanog ritma”, kaže Kovačević. 

 

Bend željno iščekuje predstojeći koncertu na Zidiću DOB-a i za koncept besplatnih koncerata ima samo reči hvale. ,,Radujemo se nastupu u centru grada. Svakako veliki pozdrav organizatorima”, poručuje Aleksandar.

 

Prošle godine su objavili singl ,,Domovina” te smo ih za kraj pitali kada publika može očekivati novi album i kakvi su im planovi za budućnost. ,,Naša nevidljiva publika može da očekuje zvučna događanja u skorijem planu. I ovoga puta mnogo poezije, ljubavi i gađenja. Možda jesen. Možda proleće”, kaže Kovačević. On dodaje da planovi postoje samo za zdravu sredinu, a pošto smo već dugo u karantinu, reč plan je poprimio novi oblik izgubljene nade. ,,U svakom slučaju, Bulevar vodenih mozaika sprema pozitivno iznenađenje”, završava Aleksandar.

 

 

Komentari