Internacionalna premijera filma “Nun of your business” na 67/68. Martovskom festivalu Интернационална премијера филма “Nun of your business” на 67/68. Мартовском фестивалу

Dokumentarni film “Nun of Your Business” (Hrvatska, Srbija / 2020. / 71’) rediteljke Ivane Marinić Kragić o dve mlade časne sestre koje se zaljubljuju, imaće internacionalnu premijeru 23. aprila od 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, kao deo programa “Regionalna panorama” na 67/68. Martovskom festivalu.

Scenario: Ivana Marinić Kragić, Ivana Vuković
Produkcija: Ivana Marinić Kragić, Miloš Ivanović
Uloge: Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak
Produkcijska kuća: Marinis Media (HR), Set Sail Films (SRB)

Dve mlade časne sestre upoznaju se na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekada smatrale utočištem utehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj meri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – da napuste samostan.

 

Ivana Marinić Kragić
Producentkinja i autorka producentske kuće Marinis Media. Diplomirala na Akademiji dramske umetnosti 2012. u Zagrebu, odseku Snimanja. Kao direktor fotografije snimila je desetak kratkometražnih igranih filmova. „Nun of Your Business“ je njen prvi dugometražni dokumentarni film na kojem je radila kao producentkinja, rediteljka i direktorka fotografije i sa kojim je osvojila nagradu publike na ZagrebDox festivalu 2020. Kao producentkinja potpisuje nekoliko kratkometražnih filmova, a kao ko-producentkinja dugometražne igrane filmove „Grubi rez“ (2019) i „Jedini izlaz” (2020).

Foto: Vanja Solin

 

 

Komentari