Guitar Art Festival 2021: Guitar Art Klasika 2 Guitar Art Festival 2021: Guitar Art Klasika 2

Guitar Art Festival i Dom omladine Beograda predstavljaju 22. izdanje međunarodnog festivala gitare koji će se održati od 1. do 5. juna 2021. pod sloganom “Digital Revolution”. Beograd šalje signal i slavi gitaru kroz 8 koncerata klasične, pop i rok muzike i drugim pratećim programom festivala. Ljubitelji klasične gitare imaće priliku da gitarske superzvezde i vodeće klasične muzičare današnjice čuju na koncertima u velikoj sali Doma omladine Beograda.

Ulaznice za Guitar Art Klasiku 2, koncert 4. juna u Domu omladine Beograda: Vuk Vukajlović i Nikola Jelačić 19.00 i Tal Hurwitz 20.30, u prodaji su putem prodajne mreže Tickets.rs po ceni od 1.000,00 dinara.

 

4. jun 2021 // Velika sala Doma omladine Beograda

19:00 VUK VUKAJLOVIĆ, NIKOLA JELAČIĆ

Posebno mesto u programskoj šemi festivala ove godine zauzimaju najveći talenti Srbije. Festival želi da podrži i promoviše gitarske virtuoze, da ih predstavi svetu i domaćoj publici. Nastupaju mladi gitarista Vuk Vukajlović, pobednik takmičenja „Virtuoz V4+“ koje već šest godina postoji u Mađarskoj i koje promoviše mlade talente klasične muzike i Nikola Jelačić, virtuoz beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti.

20:30 TAL HURWITZ

Koncert se održava iz podršku Ambasade Izraela
Tal Hurvic studirao je gitaru (J. Urshalmi) i kompoziciju (A. Stratayevsky i L. Berman) na Muzičkoj akademiji u Tel Avivu. Takođe je studirao na Konzervatorijumu Pireus u Atini (C. Cotsiolis). Od 2006. studira na univerzitetu Mozarteum u Salcburgu (M. Tamayo). Usavršavao se na majstorskim kursevima kod umetnika kao što su Leo Brouwer, Pavel Steidl, Ricardo Gallen i Joaquin Clerch.
Među najznačajnijim osvojenim nagradama su prva mesta na gitarskim takmičenjima u Meksiku 2008, Naxosu Grčkoj 2007, na Tajlandu i u Rumuniji (Sinaj) 2006. godine. Tal Hurwitz redovno svira u Izraelu i Evropi. U junu 2008. godine osvojio je prvu nagradu na takmičenju kompozitora u Bostonu sa delom Sonata for Solo Guitar i treću nagradu na takmičenju kompozitora Pittaluga, sa delom Sonata for Two Guitars “Omaggio a Olivier Messiaen”.

 

*****************************

 VIŠE INFORMACIJA O OVOGODIŠNJEM GUITAR ART FESTIVALU PROČITAJTE OVDE.

***************

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari