Gradonačelnik Siniša Mali čestitao Domu omladine jubilej – 50 godina rada

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, u ime Grada Beograda i u svoje lično ime, čestitao je danas Domu omladine jubilej – 50 godina postojanja i rada sa mladima iz Srbije i Beograda.

– Dom omladine je imao veliki uticaj na generacije koje su u njemu odrastale i veoma je značajno što danas ova kulturna ustanova može da se pohvali sa 50 godina postojanja. Važno je da mladi ljudi imaju prostor gde mogu kvalitetno da provode vreme i da uživaju u kulturnim događajima. Znam da imate veliki kreativni potencijal, a na nama je da vam damo podršku da taj potencijal i razvijete.

Verujem da će kulturne manifestacije zauzimati sve značajniju ulogu u društvenom životu našeg grada – navodi se u čestitki.

Dom omladine otvoren je 18. oktobra 1964. godine, a njegova misija je uglavnom usmerena na mlade. Ova institucija je godinama pokretač raznih kulturnih dešavanja u Beogradu, Srbiji i regionu. Današnji Dom omladine Beograda ima preko 1.600 programa godišnje i više od 400.000 posetilaca na svojim programima. U ovoj kulturnoj instituciji se odvijaju muzički, filmski, tribinski, likovni, edukativni i pozorišni programi, koji su često besplatni.

(Beoinfo http://www.beograd.rs)

Komentari