GOVORI EVROPSKI!

Javno obeležavanje Evropskog dana jezika u Beogradu – Manifestacija sa podrškom Ministarstva prosvete i nauke i Gradskog sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Evropski dan jezika obeležava se od 2001. godine kada je proglašen od strane Saveta Evrope. Svakog 26. septembra od tada, širom Evrope, organizuju se različiti programi sa ciljem promovisanja kulturološke raznolikosti i jezičkog bogatstva naroda Evrope.

Egida International, Centar za edukativni turizam organizuje manifestaciju Govori evropski! četvrti put u Novom Sadu, dok je ovo prvo javno obeležavanje Evropskog dana jezika u Beogradu.

Učesnici manifestacije Govori evropski! su ugledne škole za učenje stranih jezika koje će predstaviti različite programe učenja stranih jezika. Gosti manifestacije su Ambasade evropskih zemalja preko svojih kulturnih centara.

Za učešće na manifestaciji odazvale su se srednje škole kroz nastupe svojih učenika. U kolažnom program tokom čitavog dana, učenici će nastupima (muzičkim, dramskim, plesnim…) pokazati svoje poznavanje stranih jezika i kultura, što je i bitan aspekt manifestacije – poznavanje i upotreba stranih jezika.

Manifestacija je otvorenog tipa i slobodan je ulaz. Posetioci mogu da očekuje kvalitetne informacije o mogućnostima učenja stranih jezika u njihovom gradu kao i u školama jezika u inostranstvu, polaganju međunarodno priznatih jezičkih ispita, mogu da iskoriste promocije i popuste koje će učesnici ponuditi kao i da uživaju u programu.

Komentari