GeekNight #3

Alati za ubrzavanje razvoja: mogućnosti i ograničenja – Duško Vesin | Godot: Game engine – Miloš Smiljanić i Vedran Vujinović | Upoznaj Codepen.io – Miloš Rujević | Team-centered design – Bojan Đuričić.
Geek Night #3 su podržali Comtrade i Seven Bridges. Pored redovnog programa, podelićemo i tri karte za nastupajuću Agile konferenciju!
Događaj je potpuno besplatan i otvoren za sve koji se bave ili interesuju za nove tehnologije.

AGENDA

18:35 – 19:15

ALATI ZA UBRZAVANJE RAZVOJA: MOGUĆNOSTI I OGRANIČENJA – Duško Vesin

Zašto je bitno ubrzati development proces? Koji su sve benefiti korišćenja alata za ubrzavanje razvoja? Kratak overview alata koje developeri koriste da ubrzaju razvoj sa pregledom prednosti i mana. Kratak demo drytools alata za ubrzavanje.

19:15 – 19:55

GODOT: GAME ENGINE – Miloš Smiljanić i Vedran Vujinović

Kratka priča o “malom” game engine-u kog smo čekali. Šta nudi, šta mu još nedostaje i kako se igre mogu razvijati potpuno “free” (as in freedom).

19:55 – 20:15

UPOZNAJ CODEPEN.IO – Miloš Rujević

CodePen je igralište za svakog front-end developera. Saznajte kako da nadogradite vaše front-end veštine ili podelite svoje znanje sa drugima uz pomoć CodePen-a.

20:15 – 20:45

TEAM-CENTERED DESIGN – Bojan Đuričić

Centralna figura dizajna jeste korisnik. Ipak, u procesu pretvaranja ideje u proizvod i kolaboraciji sa timom, dizajner će se susresti sa bar još 2 persone – manager/stakeholder sa jedne, developer sa druge. Kako ovo utiče na design proces i deliverable? Koji su izazovi i kako ih prevazilazimo?

 20:45 – 21:30

Druženje uz Zaječarsko pivo i Big Pizzu 😉

GeekNight je događaj koji predstavlja tri predavanja koja se bave rešavanjem tehnoloških problema korišćenjem modernih tehnologija.

GeekNight ima za cilj razmenu znanja u vezi sa tehnološkim temama. Ove godine nećemo se samo fokusirati na tehnološke teme, več i na:

• Programerske teme (tehnologije, alati, prakse)

• Product/Project management

• Marketing

Komentari