ZIMSKI BIOSKOP na “RASPUSTU ZA DŽ”

Ako imate do 25 godina, kreativni ste i radoznali, želite da steknete nova znanja i veštine i dobro se provedete – dođite na RASPUST ZA DŽ!

Za sve koje zimske raspuste provode u gradu Dom omladine Beograda obezbedio je dobru zabavu u vidu sjajnog ciklusa najnovijih filmova koji će vas nasmejati, uzbuditi, rasplakati i pre svega dobro zabaviti. 

Od domaćih filmova o kojima se najviše pričalo prošle godine – Neposlušni, Varvari, preko holivudskih hitova – kao što su Lavirint i Hajde da budemo panduri, pa sve do evropskih uspeha – poput Lepotice i zveri i Veštičarka i bičerka, pripremili smo za svakog ponešto i što je najbolje – potpuno besplatno. Dobrodošli u treće izdanje bioskopa Raspusta za DŽ!
Napomena: strani filmovi su titlovani!


 

PROGRAM:

Petak, 9. Januar, 19č
Neposlušni (Srbija, 2014,112min)
Režija: Mina Đukić
Uloge: Hana Selimović, Mladen Sovilj, Minja Subota
Dok su bili deca Leni i Lazar su bili najbolji prijatelji. Kada se Lazar vratio sa dužeg odsustva u inostranstvu, kako bi prisustvovao očevoj sahrani, Leni je ponovo poželela da se zbliži sa srodnom dušom iz detinjstva. Bilo kako bilo, nadajući se da će izbeći mrtvilo svakodnevnog života, kreće sa Lazarom u biciklističku avanturu predivnim, osunčanim predelima. Dok zajedno uživaju u sirovim napadima nestašluka, Leni mora da odluči da li je njihovo razumevanje u nedoličnom ponašanju veza na kojoj ona može da izgradi život.

 

 

 

Subota, 10. Januar, 19č
Lavirint – nemoguće bekstvo
(The Maze Runner, SAD, 2014, 113min)
Režija: Wes Ball
Uloge: Dylan O’Brien, Will Poulter, Kaya Scodelario
Tomas se budi u liftu, u trenutku zna samo svoje ime. Upoznaje mladiće koji preživljavaju na “proplanku” već dve godine, pokušavajući da pronađu način da pobegnu kroz lavirint koji okružuje njihov životni prostor. Mladići sami uzgajaju hranu i obezbeđuju osnovne stvari za život. Svakih trideset dana u zajednicu stiže novi mladić. Njihov svet počinje brzo da se menja nakon što u njega dospe devojčica sa čudnom porukom. Prvi deo trilogije nastale po tinejdžerskom bestseleru.

 

  

 

Nedelja, 11. Januar, 19č
Veštičarke i bičerke
(Las brujas de Zugarramurdi, Španija, 2014, 104min)
Režija: Álex de la Iglesia
Uloge: Hugo Silva, Mario Casas, Pepón Nieto
U fokusu filma su dvojica nezaposlenih muškaraca koja su počinila zločin, zbog koga ne samo da ih progoni policija, već i jedna od bivših žena. Tokom bekstva, dospevaju u neverovatnu šumu koju naseljavaju kanibalističke veštice. Čuveni reditelj Aleks de la Iglesija, okupio je odličnu glumačku ekipu, koju predvode Hugo Silva, Mario Kasas, Pepon Nieto i Karolina Bang.  Crna komedija “Veštičarke i bičarke” osvojila je prošle godine osam nagrada Goja i to najviše u tehničkim kategorijama. Film nije samo tehnički izvanredan, već ima i odlične glumačke bravure.

 

  

 

Ponedeljak 12. Januar, 19 č

Хајде да будемо пандури (Let’s be cops, SAD, 2014, 104мин)

Режија: Luke Greenfield

Улоге: Nina Dobrev, Andy Garcia, Angela Kerecz

Два најбоља пријатеља одлучују да се костимирају у полицајце на маскенбал журци која је организована у њиховом комшилуку. Одједном постају сензација. Схватају да им те улоге савршено одговарају и у стварности и настављају да воде животе костимирани у пандуре. Међутим, када ови новопечени ,,хероји” схвате да такав живот није нимало лак и одједном буду окружени криминалцима, гангстерима и корумпираним детективима, схватају да ће морати своје полицијске значке да оставе мало по страни. Једна од најбољих комедија прошле године…

 

Utorak, 13. Januar,  19č
Lepotica i zver
(La belle & la bête, Francuska, 2014, 112min)
Režija: Christophe Gans
Uloge: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier
Nakon gubitka bogatstva u moru,  očajni trgovac je primoran da se povuče na selo sa šestoro svoje dece, među kojima je i njegova miljenica i najmlađa ćerka Bela. Na napornom putovanju, trgovac otkriva magično carstvo Zveri. Očaran predivnom, ali zabranjenom ružom koju tamo pronalazi, odlučuje da je ukrade i odnese na poklon svojoj najmilijoj Beli. Međutim, zbog ovog postupka Zver ga osuđuje na smrt. Bela, koja krivi sebe zbog strašne nesreće koja je zadesila njenu porodicu, odlučuje da žrtvuje sopstveni život u zamenu za očev. Međutim, nije smrt ono što čeka Belu, već čudan život radosti, magije i melanholije… Nova verzija čuvenog filmskog klasika. 

 

  

 

Sreda, 14. Januar, 19č
Varvari
(Srbija, 2014, 87min)
Režija: Ivan Ikić
Uloge: Željko Marković, Nenad Petrović „Flash“, Jasna Đuričić
Film „Varvari“ je tinejdžerska drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti. Junak priče Luka je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz predgrađa. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju.  

 

Komentari