Vikend francuskog filma: DOBA SAZREVANJA

Organizacija: Francuski institut u Beogradu, Dom omladine Beograda. Cena ulaznice: 200 dinara
Dobar film uvek je promena – promena glavnog junaka ili neočekivani obrt u priči. Dobar film uvek se bavi najintimnijim momentima svih nas – sazrevanje i suočavanje sa brutalnošću sveta jedan je od takvih momenata. Dobar film uvek ima dobre glumce, obeshrabrujuće zaplete i okrepljujuće rasplete.

Francuski filmovi koje vam predstavljamo od 14. do 16. oktobra u Velikoj sali Doma omladine Beograda sadrže sve elemente dobrog filma.


PETAK, 14. 10.


21:00

Uzdignute glave (La Tête haute, 2015, 120’)
Igraju: Katrin Denev, Rod Parado,
Režiser: Emanuela Berko

Nasilnog Melonija sudija za maloletnike šalje iz jedne u drugu instituciju. Njegova majka je neodgovorna, nestalna i nadrogirana. Oscilirajući između uspeha i padova, mladić se bori da se uzdigne iz užasne životne situacije.

SUBOTA, 15. 10.

19:00
Papa Lumière, (2015, 84’)
Igraju: Nijels Arestrip, Julija Koma
Režiser: Ada Luil

Žak i Safi, povratnici iz Abidžana, stižu u Francusku. On je iseljenički hotelijer, ona je njegova kćerka, meleskinja navikla da živi sa majkom. U prihvatnom centru imaće priliku da se možda i zavole.

21:00
Fatima
(2015, 79’)
Igraju: Sorija Zerual, Zita Anro,
Režiser: Filip Fokon

Fatima živi sama sa dvema kćerkama. Radi kao čistačica. Jednog dana pada niz stepenice. Sprečena da radi, Fatima piše na arapskom sve ono što nije mogla da kaže na francuskom kćerkama…

NEDELJA, 16. 10.

19:00
Lep život
(La belle vie, 2014, 93’)
Igraju: Zakari Šaserijo, Solene Rigo
Režiser: Žan Denizo

Iv tajno živi sa dvojicom sinova. Pre deset godina ih je kidnapovao od njihove majke nakon što je izgubio starateljstvo. Dečaci odrastaju a neprestani beg ih lišava tinejdžerskih snova.

21:00
Beba tigar
(Bébé Tigre, 2015, 87’)
Igraju: Armandep Palmende, Vikram Šarma
Režiser: Ciprijen Vijal

Beba tigar je zapravo sedamnaestogodišnji Mani. Dve godine živi u Francuskoj kao i svaki drugi tinejdžer. Ali, obaveze koje su mu poverili roditelji koji su ostali u Indiji dovešće ga u opasnost…

Komentari