VEČE PODVOJENIH FILMOVA

Dom omladine Beograda premijerno predstavlja publici kratki igrani film ”Papir trpi sve” i kratki animirani film ”Bio dvaput jedan kralj” reditelja Vojina Vasovića i To Blink Studija. To Blink Studio kroz istraživanje forme podvojenog ekrana prenosi priče podvojene radnje, ali ide i dublje u  proučavanje podvojenosti ličnosti. Testirajući junake, autori tragaju za smislom i objašnjenjem kontradiktornosti sopstvenih stavova, podvojenih želja i podvojenosti srca, u nadi da će i gledaoca podstaći na razmišljanja koje vode boljem poznavanju sebe.

Ulaz je slobodan!

”Papir trpi sve” je kratkometražna drama o nesvakidašnjem psihološkom trouglu. Pratimo priču iz tri različite perspektive istog odnosa, priču o intimnosti, vernosti i nedostajanju. Reditelj filma je Vojin Vasović, uloge tumače Milomir Rakić, Mina Obradović i Milica Vraneš.

“Bio dvaput jedan kralj” je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost, živi u podvojenom vremenu u mahom podvojenom i podeljenom ekranu. Jedna njegova strana želi da postane Kralj Pesnik, a druga neustrašivi ratnik. Oni dele istu svest, ali očajnički žele da se otarase jedan drugog.

Komentari