THE BOX – dugometražni igrani film

Režija: ANDRIJANA STOJKOVIĆ. Scenario: ANDRIJANA STOJKOVIĆ & SLAVOLJUB STANKOVIĆ

Godina je 1992. Jugoslavija se raspada. Stotine ambasada se zatvaraju. I diplomate odlaze iz zemlje. Tri mladića iz Beograda pakuju njihove stvari. Otkrijte kako ustvari žive diplomate. Saznajte šta zaista znači biti zatvoren. Pogledajte kako je to kada se odrasta ubrzano… Produkcija: All Inclusive Films. Trajanje: 86 min. Cena karte: 200 din.

 

“The Box” je originalna i komična priča o tri mladića u Beogradu početkom 1992, koji rade u kompaniji za selidbe. Dok pakuju diplomate koji napuštaju zemlju zbog uvodenih sankcija, njih trojica polako shvataju da će se i njihovi životi promeniti. Snovi koje imaju počinju da blede.

Cvrle sanja o tome da postane rock zvezda ali se njegova grupa raspadne. Za njega postaje nemoguće da snimi i pošalje demo snimak svoje pesme u Sijetl, SAD. Vladan želi da počne postdiplomske studije u Holandiji ali mora na služenje vojnog roka, što u tom trenutku znači odlazak na front. Bili je ljut jer je “Crvenoj zvezdi”, za koju navija svim srcem, onemogućeno da igra utakmice na domaćem terenu, u Beogradu, i želi da ode na odlučujuću utakmicu u Anderlehtu u Belgiji.
Izlaz leži u kutiji.

Ovo je prvi film o pakovanju i pakerima. Takodje je i prvi film o pakovanju diplomata. Poseduje potpuno nov i nesvakidašnji pogled na svet diplomata, koji je nepoznat širokoj publici. I ima originalnu folozofiju: sve je pakovanje.

Andrijana Stojković: Diplomirala na Katedri za filmsku i TV režiju, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Autor je 7 kratkih igranih i 8 kratkih dokumentarnih filmova; 2 dugometražna dokumentarna filma i 1 dugometražnog igranog filma. Njeni filmovi su nagrađivani na mnogobrojnim međunarodnim filmskim festivalima. Član je Izvršnog odbora Asocijacije filmskih reditelja Srbije.

 

MUZIKA IZ FILMA “THE BOX”

Komentari