Projekcija “Knights of Sidonia”

Društvo „Sakurabana“ nastavlja sa projekcijama anime ostvarenja utorkom u tribinskoj sali Doma omladine Beograda, a početak aprila će proteći u znaku serije „Knights of Sidonia“.
U pitanju je naučno-fantastični naslov iz prošle godine koji je postigao takav uspeh da se trenutno animira i druga sezona. Sama priča je smeštena u 34. vek, hiljadu godina nakon što je planeta Zemlja uništena od strane misterizone džinovske vanzemaljske rase.

Preživeli ljudi su pobegli na svemirskim brodovima koji su se raštrkali po svemiru i mi pratimo život na upravo jednom od takvih brodova, „Sidoniji“. Kontakt sa ostatkom flote je izgubljen i posada i putnici su svesni da su možda jedina nada za postanak čovečanstva. Naravno i dalje trpe napade vanzemaljaca, a njih (u skladu sa klišeima anime serija) mogu da odbiju samo džinovski roboti sa ljudskim pilotima.

Zanimljivo je da „Knights of Sidonia“ predstavlja adaptaciju istoimene mange Cutomu Niheia, nesuđenog arhitekte koji se proslavio svojim hermetičnim, cyber-punk stripom „Blame!“ koji mu je doneo gotovo kultni status među ljubiteljima ovog žanra. Ako ovo povežemo sa činjenicom da je na animaciji radio Studio Polygon, produkcijska kuća koja je prethodno sarađivala sa eminetnim Mamoru Ošijem na njegovim filmovima „Ghost in the Shell 2:Inocence“ i „Sky Crawlers“, kao i sa Lukasfilmom na nekoliko epizoda americke crtane serije „Star Wars: The Clone Wars“, jasno vam je da ovo predstavlja poslasticu za ljubitelje sf-a.

07.04.2015. – „Knights of Sidonia 1-6“
14.04.2015. – „Knights of Sidonia 7-12“

GDE: Dom omladine Beograda, Tribinska sala
KAD: 19:00 (07. i 14.04.2015.)
KOLIKO: Besplatno za članove sa plaćenom članarinom (ili dnevna članarina 100din.)

Komentari