Projekcija filma “JAVNA KUĆA”

Scenarista i reditelj: Sara Mia Jokić
Ulaz slobodan!

Tema filma su reality show programi – kroz koje se odslikava društvo u celini. U filmu je dat prikaz društva kroz političko-sociološko okruženje, koje je podjednako “ogoljeno” kao i učesnici u ovakvim progamima. U tranzicionom procesu svi smo izloženi padu etičkih vrednosti, što je upravo ideja filma, da pokaže i upozori na ove tendencije.

U samoj ekpoziciji filma upoznajemo glavne likove i uvodimo ih u priču o televiziji i društvu. Proziva se politika i prikazuje se ponašanje bitnih političkih ličnosti na našoj sceni čije se ponašanje ne razlikuje od ponašanja učesnika u reality programima. Celokupno društvo opterećeno padom svih društenih normi ponašanja, posrnulo u svakom pogledu, kreira javno mnjenje. Svi mediji, novine, internet i televizija prateći ovaj trend još više guraju javnost u ponor, formira se loš medijski milje. Takođe, kroz film se daje upozorenje preko karakteristicnog učesnika, čoveka iz naroda, što na simboličan načim prikazuje jednu opštu konfuziju i zbunjenost u kojoj živimo.

Producent: Dušan Đoković
Organizator: Katarina Mandić
Snimatelj: Jovan Marković

Snimatelj zvuka: Filip Čolić
Montažer: Goran Mitrović
Korekcija slike i dizajn špice: Srđan Ivković

Karakteri u filmu:

IVAN IVANOVIĆ JUICE
STANIJA DOBROJEVIĆ
MILIĆ VUKAŠINOVIĆ
DRAGAN MLADENOVIĆ
VANJA BULIĆ
DANILO PASKVAN
MIMI MERCEDES
GORDANA PEŠIĆ
 

Sara Mia Jokić rođena je 16.02.1995. Oprobala se u voditeljskom poslu u emisijama “Zoteka“ na RTS-u, ”TNG” na Studiju B, ”City news” na Pinku, ”Pressovanje” na Happy TV… Učestvovala kao glumica u seriji ”Fore i fazoni”’ na RTS-u kao i mnogim predstavama u pozoristu ”Boško Buha”. Student treće godine filmske i TV režije, reditelj filma “Cal‘, dobitnik međunarodne nagrade Interfer festivala za film ‘Javna kuća’

Komentari