Projekcija filma “D BEZ TAČKE”

Produkcija: Medijski Edukativni Centar (M.E.C.) / Režija: Milica Mimz Mihajlović. / Ulaz je slobodan!
Film je snimljen u Lisabonu i prati tim Š.U.N.D. festivala i njihove napore da predstave umetnička dela široj publici uprkos preprekama, finansijskim ograničenjima i uvek prisutnim pitanjem “Šta umetnost nudi društvu?”. Film prikazuje realnu sliku o tome šta se dešava iza kulisa jednog ovakvog poduhvata.

Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi  Društvu) je međunarodni umetnički festival koji je prvi put održan u Beogradu 2010. godine.  Dobitnik je Nagrade grada Beograda u oblasti stvaralaštva mladih za 2012. godinu. Festival  je namenjen  studentima diplomskih i postdiplomskih studija koji se bave likovnim, primenjenim ili multimedijalnim umetnostima. Kako bi Festival došao do što više ljudi, gradova i mesta (pored Beograda) od ove godine uključuje i evropske gradove kao mesta održavanja festivala. U maju 2013. Š.U.N.D.  je održan u Lisabonu, dok će beogradska publika imati priliku da vidi retrospektivu u UK Parobrod od  24.-27. oktobra 2013. Svečano otvaranje je zakazano za 24. oktobar u 19:30h.

Medijski Edukativni Centar (M.E.C.) se uključio u projekat “Š.U.N.D. NA IVICI EVROPE, BEOGRAD – LISABON” uveren da jedan ovakav poduhvat, koji je imao za cilj širenje umetničkih tendencija na međunarodnom nivou i borbu za alternativno viđenje kulture danas, bez ičije podrške oslanjajući se isključivo na lični entuzijazam članova, zaslužuje da bude zabeležen kao dokumentarni film.

 

 

Komentari