NANA EVENT

Dom omladine Beograda i Društvo ljubitelja japanske popularne kulture SAKURABANA prikazuju dvodelnu igranu adaptaciju slavne mange „Nana” autorke Ai Jazava. „Nana”  počinje u 17h, a „Nana 2”  u 20h. U pauzi između filmova, ispred Velike sale, biće kratko predstavljanje Sakurabanine manga škole.

Ulaz slobodan!

 

„Nana”
Japan, 2005.
Režija: Kentaro Otani
Uloge: Mika Nakašima (Nana Osaki) i Aoi Mijazaki (Nana Komacu)

„Nana 2”
Japan, 2006.
Režija: Kentaro Otani
Uloge: Mika Nakašima (Nana Osaki) i Jui Ićikava (Nana Komacu)

 „Nana” s pravom spada u najpopularnije japanske strip naslove namenjene ženskoj publici, mada se nemojte iznenaditi ukoliko i brojni pripadnici jačeg pola kažu da im je upravo ovo omiljena manga.

Priča počinje u vozu, na putu za Tokio, u kome se upoznaju dve veoma različite devojke koje dele isto ime. Nana Osaki, dokazana buntovnica protiv sistema, uputila se u prestonicu u pokušaju da se probije kao pevačica pank benda, dok je jedina ambicija Nane Komacu, neizlečivog romantika, da bude što bliže svom dečku koji se u Tokio preselio zbog studija. Uprkos tome što na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, dve Nane će se sprijateljiti i ostati jedna uz drugu dok tragaju za svojim mestom u metropoli. Ono po čemu se Nana razlikuje od stotina sličnih chick flick naslova jeste razoružavajuća, čak surova iskrenost u prikazivanju tokijskog života i alternativne muzičke scene, mladalačkih snova i prvih ljubavi, odrastanja i gubljenja ideala, ali pre svega ženskog prijateljstva koje je jedino što opstaje u životnim usponima i padovima. Upravo je ta nesvakidašnja iskrenost prema publici ono što je Nanu lansiralo među najvoljenije – i najprodavanije – manga naslove u svetu.

Komentari