Kratki metar na BELEF-u premešten u DOB

Pod sloganom „Diši. Ne diši.“ od 21. juna do 15. jula 2013. biće održan 22. Beogradski letnji festival, BELEF, u organizaciji i produkciji gradske institucije kulture BELEF centra. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, BELEF će program Kratkog metra na BELEF-u sa BELEF scene u dvorištu Pete gimnazije premestiti danas u Dom omladine u salu Amerikana od 21h.

25.jun 21h / Tajvanska čajanka na BELEF-u

The Awakening

Tajvan
Trajanje: 20’
Režija: Jang, Geng- Liou, Bing-You

Džej, kao poznati fotograf sa sopstvenim studijem, ima dobru reputaciju među svojim klijentima. Njegova devojka, Yu-Sheng JIAN, koja radi kao profesionalna plesačica, nije više kao što je bila nekad. Ne odgovara na njegove pozive, nije zadovoljna poklonom koji joj je kupio..U jednom momentu je zatiče sa drugim čovekom. Svi ovi čudni postupci izazivaju kod Džeja bes i sumnju. Konačno Džej potpuno poludi. Njegovi prijatelji odlučuju da mu kažu istinu…

My Way Home
Tajvan
Trajanje: 10’
Režija: Chen, Cih-Ting

Većinu ljudi, dan očeva asocira na slavlje, ali ne i Yu-Han, uspešnu poslovnu ženu, koja živi sama daleko od roditelja. Duboko u podsvesti, još od srednje škole, progone je sećanja na očevu aferu. Tog dana ,slika savršenog oca slomila se u paramparčad. Iako zna da joj otac boluje od alchajmerove bolesti, uvek postoji zadrška u njihovom odnosu. Ona upoznaje Shen-hana, oženjenog čoveka koji zbog dosade u braku, započinje vezu sa njom. Jednog dana naleće na izgubljenu devojčicu i nakon joj što pomogne da nađe svoje roditelje saznaje da je ona Shen-hanova ćerka. Iako ne traži od njega nikakvo obećanje sem ljubavi, osećenje krivice je izjeda. Iznenada dobija poziv da joj je majka teško bolesna i ne može da se brine o ocu. Odgovornost brige o bolesnom ocu i njena afera sa oženjenim čovekom, nova krivica i staro sećanje, razaraju njen um.

ESHA Age
Tajvan
Trajanje: 94’
Režija: Waro Hsueh

Ko kaže da samo Brodvej ima mjuzikle? Ženska plesna trupa ESHA je vladala svetom mjuzikla u Tajvanu 24 godine uz pomoć svojih kreativnih izvedbi. Kao najveća i najstarija trupa plesnog teatra na ostrvu, bila je popularna ne samo na Tajvanu već i u Hong Kongu, Singapuru i Maleziji. Ova era uspeha završila se 1984. godine zbog zatvaranja pozorišta na Tajvanu i zbog smrti vlasnika i koreografa trupe. Nakon četvrt veka od propasti ESHAe, njene najveće zvezde su počele da rekreiraju nastupe stare trupe sa mladim učenicima. Dok stari i novi članovi nastavljaju da vežbaju zajedno, kakva će nova ESHA trupa nastati u pokušaju mladih žena da slede korake svojih slavnih prethodnica?

Ulaz na sve programe BELEFa je besplatan.

Komentari