FILMOVI SA PLANETE DŽEZ

Dobrodošlicu na Planetu Džez poželećemo vam projekcijom dva vrhunska filma o dve legende svetskog džeza, u Bioskopu Doma omladine Beograda! Dokumentarac kultnog finskog reditelja Mike Kaurismakija i spektakularna domaća premijera životne priče Majlsa Dejvisa. Dva potpuno različita shvatanja života, filma i muzike kao početak vaše džez avanture ove godine. Sve je spremno za 32. Beogradski džez festival i put oko Planete Džez na 5 dana, kroz 21 nastup umetnika iz 17 zemalja sveta!

Cena ulaznice po projekciji: 200 dinara.


Utorak,  25. oktobar 19:00

Mama Afrika, režija Mika Kaurismaki, Finska, 2011, 90 min

Uzbudljiv filmski portret Miriam Makebe, svetski poznate južnoafričke umetnice i aktivistkinje za građanska prava, koja je posvetila svoj život borbi protiv rasizma, za mir i pravdu. Kroz njenu muziku i svakodnevni život prelamali su se nadanja i strahovi crnih Afrikanaca tokom 20. veka.

 

  

 

Utorak, 25. oktobar u 21:00

Miles Ahead, režija Don Čidl, SAD, 2016, 100 min

Domaća premijera biografskog spektakla o životu džez legende Majlsa Dejvisa, sa Donom Čidlom i Ijanom MekGregorom u glavnim ulogama. Film prati Dejvisove pokušaje da se vrati na muzičku scenu nakon perioda neaktivnosti zbog droge tokom 70ih, njegov problematični brak sa bivšom igračicom i avanture sa novinarom koji pravi intervju sa njim.

 

Komentari