Film: “Gold Along The Banks”//”Zlato na obali reke”

Režija: Nikola Zečević (Holandija/Srbija)
Organizacija: UK “Parobrod” i Dom omladine Beograda.

“Gold Along The Banks” je nezavisan, dokumentarni film o novoj generaciji kreativnih ljudi Beograda. Film se bavi životima, ambicijama i vizijama uličnih umetnika, muzičara, dizajnera, fotografa, studenata i ostalih mladih beograđana, uspešnih u onome što rade bez finansijske podrške.

Zečević je iz Holandije došao u Beograd krajem 2009. godine da bi naučio srpski jezik. Tokom svog boravka u Srbiji, oduševilo ga je mnoštvo originalnih dešavanja koja su se u tom trenutku odvijala u Beogradu. Nakon povratka u Holandiju, odlučio je da snimi “Gold Along The Banks” kako bi ostatku sveta pokazao ono šta je iskusio: “Želeo sam da zabeležim trenutak u vremenu u kom se Beograd trenutno nalazi. Mnogo sjajnih stvari se dešava u ovom gradu, samo je potrebno pronaći ih i iskopati ih, kao zlato.”

“Gold Along The Banks” nam, kroz grupu talentovanih pojedinaca, daje jedan neuglađen, sirov pogled na Beograd.

*******************************

Nikola Zečević rođen je 1986.godine u Voorburg-u, Holandija. Otac mu je srpskog, a majka holandskog porekla. Još kao dete, koje je odrastalo u Hagu, pokazuje veliko interesovanje za filmove i muziku, a sa 16 godina dobija svoju prvu kameru na poklon. Od tog trenutka počinje da uči svešto je potrebno znati o snimanju filmova.  
Godine 2009. napušta studije Komunikacija i multimedijalnog dizajna kako bi nastavio karijeru nezavisnog režisera i fotografa. Trenutno radi honorarno, kao analogni fotograf i režiser dokumentarnih filmova. „Gold Along The Banks“ (Zlato na obali reke“) je njegov prvi, nezavisni, dugometražni dokumentarni film.

 

Komentari