FEDIS – 11. međunarodni Festival drama i serija

FEDIS – 11. međunarodni Festival drama i serija, biće održan od 5. do 7. oktobra 2021. godine u Domu omladine Beograda, uz učešće 13 TV serija iz Srbije i tri iz regiona i uz bogat prateći program koji se sastoji od obeležavanja godišnijice naših legendarnih serija, bindžovanja TV serija iz regiona, tribina na temu regionalne saradnje u oblasti TV produkcije, premijernog prikazivanja serija koje ćemo gledati naredne sezone i dodela nagrada “Zlatna antena”.

 

PROGRAM OTVOREN ZA PUBLIKU

 

Sreda, 6. oktobar, 16- 21č, Dom omladine Beograda

REGIONALNI EKRAN

/prateći program /

16 časova – Klub DOB-a

Predstavljanje makedonske TV serije – „PRESPAV“

TV serija “Prespav” je sitkom u produkciji OHO produkcije i sastoji se od 5 sezona i 122 epizode. Pansion “Prespav” je metafora realnih društvenih dešavanja u Severnoj Makedoniji. U njima se ogleda balkanski mentalitet od koga likovi ne mogu da pobegnu, dok istovremeno imaju i želju da uspostave i da poštuju evropske standarde

Originalna ideja: Eleonora Veninova i Pece Taleski, Producent: Pece Taleski, Režija: Igor Ivanov, Vardan Tozija, Gjorgji Unkovski, Dina Duma i dr. Scenario: Sašo Kokalanov (glavni scenarista), Artin Selmani, Vardan Tozija i drugi (S. Makedonija), Alek Popov i Deljana Maneva (Bugarska), a od sledeće šeste sezone i Nebojša Romčević i Maja Noveljić Romčević (Srbija).

Igraju: Jelena Jovanova Perić, Driton Vejseli, Tijana Dapčević, Igor Angelov, Vasil Zafirčev, Goran Stojanoski, Igor Stojčevski, Igor Dzambazov….

Biće prikazane tri epizode u trajanju od po 30 minuta 

 

19-20 časova, foaje ispred sale Amerikana

TRIBINA – REGIONALNA SARADNJA U OBLASTI PRODUKCIJE IGRANIH SERIJA

Na temu produkcije televizijskih serija regiona, uzajamne saradnje, konkurencije, učešća glumaca iz država regiona i zajedničnih projekata, razgovaraće:

NENAD MILENKOVIĆ (direktor FEDIS festivala)  ŽELJKO ZIMA (producent, vlasnik Croatia-filma) MIA BEGOVIĆ (glumica iz HR) ĐORĐE KUKULJICA (glumac iz HR) MILANKA RAŠIĆ (producentkinja iz SMK) VESNA STANOJEVIĆ (glumica iz SRB) BOJANA MALJEVIĆ (producentkinja i glumica iz SRB) MARIJA BERETA (producentkinja – SRB) 

20:30 Klub DOB-a

EKSKLUZIVNA PREMIJERA PRVE DVE EPIZODE SERIJE „ADVOKADO“

 

Komedija koju je realizovala BOSONOGA PRODUKCIJA iz Banjaluke, a čije se premijera očekuje od 15. novembra na RTS-u, iz pera NIKOLE PEJAKOVIĆA. Režiju potpisuje pomenuti scenarista u saradnji sa SAŠOM HAJDUKOVIĆEM.

Uloge: LJUBOMIR BANDOVIĆ, NIKOLA PEJAKOVIĆ, BRANKA KATIĆ, MIRA BANJAC, BRANKA KATIĆ, MIRJANA KARANOVIĆ, JASNA ĐURIČIĆ, VOJIN ĆETKOVIĆ…

Trajanje epizode: 35min

 

Četvrtak, 7. oktobar, 12: 00 – 18:00 Dom omladine Beograda

12: 00 Klub DOB-a

EKSLUZIVNO Bindžovanje hrvatske TV serije „DNEVNIK VELIKOG PERICE“ – dobitnice nagrade SRCE SARAJEVA za najbolju humorističku seriju regiona

 

U šest epizoda prikazuje se zbivanja u životu Perice Šafraneka i njegove porodice tokom 1964. godine. Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do muzike , od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primetniji i uticajniji. 

Autor: Albino Uršić

Režija: Vinko Brešan

Glumci: Živko Anočič, Nikola Kojo, Mirjana Bahonec Vidović, Dušan Bućan, Iva Babić…

Biće prikazano svih šest epizoda u trajanju od po 50 minuta

Komentari