BRITROCK FILMFEST

Nakon tri godine prikazivanja penjačkih filmova Outdoor Collective će srpskoj publici predstaviti BritRock omnibus filmova o outdoor sportovima, vrhunskim sportistima, uzbudljivim solo penjačima i neverovatnim MTB spustovima. Svi filmovi su “izrasli” na temeljima britanske outdooor scene i odlikuje ih prepoznatljiv britanski outdoor duh.

 

 

OUTDOOR SUSRETI #2 Približavanje
Pre projekcije filmova u holu ispred velike sale biće održana prezentacija outdoor sportova. Ovom prilikom će biti predstavljeno šest sportova: penjanje, trčanje, planinski biciklizam, speleologija, kajak i longboard.

Posetioci će imati priliku da se bolje upoznaju sa ovim sportovima, opremom koja se koristi i lokacijama na kojima se oni upražnjavaju. Takođe će moći da se informišu i o klubovima u Srbiji koji se bave ovim sportovima, kao i na koji način mogu da počnu da se bave nekim od njih.

Početak OUTDOOR SUSRETA #2 u 19č, hol ispred Velike sale
Ulaz slobodan.

Projekcija filma počinje u 20č.
Cena ulaznice: 200 din.


O FILMU

Pokušaj obaranja Wainwright rekorda – Niko ne bi rekao da je neugledni Steve Birkinshaw jedan od najvećih trkača i jedan od naspremnijih ljudi na planeti. Ovaj film prati pokušaj obaranja Joss Naylorovog 27 godina starog rekorda o povezivanju 214 Lakeland Wainwright vrhova (preko 550 km) za manje od 7 dana i sve to u dobrotvorne svrhe. Nivo patnje i posvećenosti se graniči sa nemogućim i sigurno će vas opčiniti.
Stone Free – Prati Juliana Linesa, nejboljeg penjača za koga nikada niste čuli. On je najverovatnije najuspešniji britanski solo penjač sa vrhunskim prvenstvenim usponima iza sebe. Ovaj film je duboko lični portret jednog tipičnog antiheroja.
All My Own StuntsRob Jarman je MTB spustaš i profesionalni kaskader. Ovaj interesantan film je priča o Robovoj ličnoj snazi i inspiraciji koju crpi u svom dvorištu a koja mu pomaže da preživi neverovatne stvari.
Project Mina – Da li su profesionalni penjači imalo slični nama? Da li oni nekada ulože neverovatnu energiju u trening samo da bi rezultat toga bio katastrofalan ili ih prate samo uspesi? Projekat Mina je pogled na trenutke između velikih uspeha, prati Minu Leslie-Wujastyk za vreme 2013 takmičarske sezone.

 

 

Komentari