Beogradska premijera filma “Promena igre”

Organizacija: Dom omladine Beograda, Vege zajednica i Nikola Bulatović

Ulaz besplatan!

Film “Promena igre” (The Game Changers) je sastavljen od niza iskustava sportista koji su prešli na biljnu ishranu i suočili se sa promenama koje su usledile.

 

 

Film prati naratora Džejmsa Vilksa, profesionalnog borca, trenera elitnih jedinica i pobednika Ultimate Fightera. Tokom filma pratimo njegov put otkrivanja prednosti biljne ishrane kroz razgovore sa sportistima koji svakodnevno trpe velike fizičke napore, kao i sa doktorima koji biljnu ishranu komentarišu sa zdravstvenog aspekta.

Film će odgovoriti na neka od najčešćih pitanja: da li je moguće da unesete dovoljno proteina putem biljne ishrane, da li ćete biti zdraviji ako se ovako budete hranili i koliko je izazovno preći na ovakav vid ishrane.

Film je nastao u saradnji više poznatih sportista kao što su Novak Đoković, Luis Hamilton, Kris Pol, Patrik Babumian i ljudi iz sveta filma: Arnolda Švarcenegera, Džejmsa Kamerona, Pamele Anderson i Džekija Čena.

 

Posle projekcije filma biće održan panel na kojem ćemo diskutovati o ključnim pitanjima koje film otvara.

Učestvuju:
Vida Medić, naša najbolja triatlonka, učesnik Svetskog multisport prvenstva gde je osvojila treće mesto i bronzanu medalju. Na prošloj 11TRI Belgrade triatlon trci u poludistanci preplivala je 1,9 km, vozila bicikl 90 km i istrčala 21 km za tačno pet sati i osvojila drugo mesto. Ove godine se sprema za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Jasmina Aleksandrov, sportistkinja, trener s akcentom na vežbama snage i izdržljivosti. Jasmina je učesnica Spartanske trke, fitnes model i vlasnica Hangar trening centra i Fit kampa. Bivša državna reprezentativka u košarci.

Mislav Skrepnik, trener fitnesa, nekadašnji veslač, bodibilder. Kreator koncepta „Snaga bilja“. Na vlastitom primeru dokazao da se mišići mogu graditi na biljnoj ishrani.

Marta Despotović, istraživač na Institutu za medicinska istraživanja. Doktorska teza na kojoj trenutno radi se bavi poređenjem vegetarijanske i veganske ishrane sa konvencionalnom u kontekstu kvaliteta krvne slike, imunoloških aspekata i prisustva vitamina D u telu.

Rastko Meseldžija, poseduje jedan od najprestižnijih svetskih sertifikata od strane američke Nacionalne asocijacije za snagu i kondiciju (NSCA) – sertifikovani specijalista za snagu i kondiciju (CSCS). Prethodno je postao sertifikovani personalni fitnes trener na Fakultetu za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu u saradnji sa Savezom za fitnes i rekreaciju Vojvodine.

Panel će voditi novinarka Aleksandra Vukićević.

Među organizatorima je i Nikola Bulatović, jedan od osnivača udruženja Vege zajednica, koje je u junu 2019. godine pokrenula grupa aktivista za prava životinja sa ciljem stvaranja stabilne i funkcionalne veganske zajednice u Srbiji. Vizija udruženja je svet u kojem se život svake životinje vrednuje i poštuje. Svojim aktivnostima obuhvataju što više oblasti u kojima vide mesta za promenu do konačnog oslobođenja životinja. Više o udruženju Vege zajednica pogledajte na njihovom sajtu.

Komentari