52. Međunarodni filmski festival – FEST 2024.

Posetioci 52. Međunarodnog filmskog festivala FEST, koji traje od 23. februara do 3. marta,uživaće u čak 108 filmova među kojima je za svakoga po nešto. I nikada ova definicija “za svakoga po nešto” nije bila manje fraza nego kada je reč o fimovima koji nas čekaju na ovogodišnjem FEST-u. Tokom deset dana festivala biće prikazani filmovi iz šezdesetak zemalja.

Od Ujedinjenog Kraljevstva i Sjednjinih Država do Kine i Japana, od Južne Koreje, Malezije i Tajvana preko Nigerije, Luksemburga, Monaka, od Kanade i Islanda preko Tunisa, Saudijske Arabije i Katara, Rusije i Kipra, Perua,Ukajine i Holandije, ali i od Poljske, Mađarske, Rumunije i Bugarske, te Hrvatske, Slovenije i Severne Makedonije, kreće se putanja kojom su ovogodišnji filmovi našli put do 52. FEST-a.

Pored filmova u Glavnom takmičarskom programu, gledaćemo i ostvarenja koja nam se prikazuju u okviru programskih celina Gala by Knjaz Miloš, Gala+, FEST masters, FEST fokus, FEST 52, Snoliki film, FEST anima, Doku FEST, ali i FEST klasik, FEST serija i FEST intro. Ovogodišnji FEST donosi nove filmove: Aleksandra Pejna, Akija Kaurismakija, Sofije Kopola, Romana Polanskog, Vudija Alena, Fernanda Truebe, ali i Majkla Vinterbotoma, Aleksa de la Iglesije i nedavno preminulog Lukasa Nole, te Vlatke Vorkapić, Luke Bursaća, Miroslava Lekića i Mladena Đorđevića. Biće prikazani i filmovi čiju režiju potpisuju Dejan Vlaisavljević NIKT, Juri Bikov, Raša Bukvić, Emilija Gašić, Siniša Cvetić i mnogi drugi.

PROGRAM 52. FEST-a u DOMU OMLADINE BEOGRADA.

ULAZNICE.

VIŠE INFORMACIJA O PROGRAMU 52. FEST-a.

Organizator FEST-a: Centar beogradskih festivala – CEBEF

Osnivač FEST-a: grad Beograd.

Komentari