20th Century Boys Trilogy

Režija: Yukihiko Tsutsumi
Besplatne projekcije – ulaz slobodan!
Organizacija: Društvo ljubitelja japanske popularne kulture “Sakurabana”, Ambasada Japana u Beogradu i Dom omladine Beograda.

 

Jedna od najboljih mangi svih vremena “20th Century Boys” Naoki Urasawe bio je polazište najskupljeg japanskog filmskog projekta svih vremena. Ova trilogija koštala je preko 6 biliona jena, a u trilogiji igra 300 glumaca. Urasawa, koji je slavu stekao remek delom “Monster” u ovom projektu otišao je još dalje u kompleksnosti priče i likova. Filmovi su doživeli zanačajan uspeh i u SAD i Evropi.

Filmska trilogija „Momci 20-og veka“ predstavlja ekranizaciju čuvene, više puta nagrađivane mange Naokija Urasave, autora poznatog po političkim trilerima koji se odlikuju upečatljivim likovima, zamršenim zapletom, nepredvidivim obrtima i ciničnim smislom za humor. Radnja prati glavnog junaka Kenđija, bolno suočenog sa krizom srednjih godina, koji iznenada biva uvučen u misterioznu teoriju zavere čiji koreni sežu do njegovih igara u detinjstvu. Trilogija spada u najskuplje i najbolje ocenjene poduhvate savremene japanske kinematografije, i prava je poslastica za sve ljubitelje stripa koji od filmskih adaptacija očekuju da budu dosledne i verne izvornom delu.

Konačno ćete imati priliku da odgledate celu trilogiju filma „Momci 20-og veka“ koju ste počeli da gledate 2008. godine na festivalu Japanizam. Sakurabana u saradnji sa Domom omladine Beograda Vam omogućava da u tri dana uživate u celoj trilogiji i to na velikom platnu. Da bi ugođaj bio još veći, pobrinuli smo se da ulaz bude besplatan.

Trilogija “Momci 20-og veka“ biće prikazana u periodu od 20.01. do 22.01.2012. godine.

Projekcije će svakog dana početi od 19 časova i to u velikoj sali Doma omladine Beograda.

Petak – 20.01.2012. – 19h – (1. deo filma)
Subota – 21.01.2012. – 19h – (2. deo filma)
Nedelja – 22.01.2012. – 19h – (3. deo filma)

Komentari