FESTIVAL EPSKE FANTASTIKE MAČ I MAGIJA VII

Organizacija: Udruženje MAČ I MAGIJA
Cena ulaznice: 200 dinara
Tokom Festivala biće održano pet tribina na kojima će se predstaviti nova dela naših autora fantastike, sa mnogobrojnim gostima. Pored toga, u organizaciji kluba iz Beograda C22 i kluba D 20 iz Pančeva posetioci će moći da isprobaju brojne društvene igre na temu fantastike.

Standarno, veliki broj izlagača biće prisutan i na ovoj konvenciji.

Tribine:

Tribina: EPSKA FANTASTIKA: PISCI I NjIHOVA DELA
Pored Tolkina i Martina, epska fantastika broji i druge značajne i nadasve zanimljive pisce.
Autor tribine: Marko Miranović

Ovo je prilika da predstavimo još neka imena fantastike i njihove značajne opuse.  Odabrali smo: Michael Moorcock (tvorac popularne hronologije o Elriku i Crnom Maču), Robert E. Howard (poznatiji kao tvorac franšize o Konanu), Robin Hobb (sjajne dve triologije ”Krv kraljeva” i ”Liveship Traders”), Bernard Cornwell (pisac istorijiskih knjiga koje naginju ka fantastici), Stiven Erickson (predstavnik savremene epske fantastike).

Tribina: Promocija nove knjige, trilogije SEDAM MAČEVA Miloša Petkovića
Trilogiju čine: ”Tajna stare vodenice”, ”Poljubac princeze Ildiko” i u najavi je treći deo ”Teslin vremeplov”.
Razgovor o srpskim i drugim vampirima, odnosno o motivu vampira u serijalu (Arnaut Pavle, Petar Blagojević, Sava Savanović, Eleonora fon Švarcenberg, Eržebet Batori).

Pored autora Miloša Petkovića, govoriće i Aca Seltik, i Ivan Drajzl koji će predstaviti roman “Vinča – Znamenje Bogova”.

Uz ovu tribinu biće organizovan i poseban cosplay posvećen vampirima. Za ovaj cosplay nagrade je obezbedila izdavačka kuca Portalibris.

Tribina: IGRA PRESTOLA POSLE 6. SEZONE ”ŠTA DALjE?”
Autori tribine: Lazar Dragojilović, Marko Miranović

U svetlu nove sezone mnoge stvari su razotkrivene, bitke dobijene, polako se slažu kockice, ali neka pitanja i dalje ostaju. Šesta sezona je uglavnom koristila građu iz prethodnih knjiga, ali, naravno ima i novih detalja, pored brojnih izmena u odnosu na ponuđenu literaturu. Ova tribina je posvećena događajima i zanimljivostima koji su obeležili šestu sezonu, kao i najavama za sledeću, sedmu.

Tribina: Predstavljanje nove izdavače kuće ”Strahor”
Govori: Aleksandar Tešić, popularni autor fantastike

Tribina: Promocija debitantske knjige epske fantastike
IME VATRE  autora Dimitrija Stevanovića

Pored toga,  publici će se predstaviti i naš vodeći autor kada je reč o vizuelnom aspektu fantastike Dušan Marković koji je autor brojnih crteža i covera u svetu heavy metal muzike, a  Ivan Branković će predstaviti svoj roman koji uskoro izlazi iz štampe “Projekat Herkules” koji je nastavak romana “Prometejev dnevnik” u izdanju Portalibrisa.

Komentari