Dom omladine Beograda za vikend gostovao u Niškom kulturnom Centru

Nastavljajući ciklus prošlogodišnjih uspešnih gostovanja u kulturnim centrima po gradovima Srbije i regiona, Dom omladine Beograda (DOB) održao je 24. i 25. maja nekoliko programa u Niškom kulturnom Centru (NKC). Publika u Nišu je imala priliku da prisustvuje nekim od najpopularnijih redovnih tribinskih, muzičkih i filmskih sadržaja DOB-a.

 

Dobro uigrani muzički dvojac, Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas), koji već nekoliko sezona u DOB-u predstavlja autorsko čitanje svetskog bluz opusa u okviru koncertnog ciklusa MONDAY BLUES, oduševio je Nišlije svojim energičnim nastupom i zanimljivim pričama o velikanima bluza.

 

Tribinski program Doma omladine Beograda ovom prilikom ilustrovao je legendarni „Šok koridor“. Kritičarski dvojac Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac, koji kroz zabavne i edukativne tribine nastoje da pokrije sve aspekte filmskog šoka, pripremio je priču i inserte o vršnjačkom nasilju.

 

Za kraj druženja sa publikom u Nišu, filmski program Doma omladine Beograda predstavljen je retrospektivom najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 66. Martovskog festivala – Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Program je najavio urednik filmskog programa DOB-a, Dragan Nikolić, a prikazana su sledeća ostvarenja: „Jedini“ r. Nikola Polić, „Kostakurta“ r. Saša Karanović, „Smisao“ r. Iva Ćirić, „Ibarska Highway“ r. Aleksandrija Ajduković, „Govori Mihovil Logar“ r. Miloš Tomić, „I dance alone“ r. Bogomir Doringer, i „Mi smo videli leto“ r. Nikola Stojanović i „Okupirani Bioskop“ r. Senka Domanović.

 

Dobro gostoprimstvo i organizacija domaćina u Niškom kulturnom centru, zadovoljna i zainteresovana publika, kao i pažnja lokalnih medija, obeležili su još jedno gostovanje programa Doma omladine Beograda izvan matičnog prostora. Gostovanja u drugim gradovima Srbije i regiona nastavljamo u narednom periodu, sa željom da publici i u drugim gradovima besplatno ponudimo najkvalitetnije kulturne i umetničke sadržaje.

Komentari